Tømrer fra Moss tiltalt for millionbedrageri

Artikkelen er over 4 år gammel

En 43 år gammel tømrer fra Moss er tiltalt for å ha svindlet privatpersoner og bedrifter for flere millioner kroner.

DEL

(Moss Avis) Mannen er tiltalt for grovt bedrageri og grov utroskap etter at en rekke privatpersoner forskuddsbetalte for oppussingstjenester som ikke ble levert, skriver VG.

Rundt 20 familier og privatpersoner i Oslo, Akershus og Østfold hevder at de var blitt lurt av 43-åringen, og noen av kundene sier de hadde betalt nærmere én million kroner inn på mannens konto eller selskaper han har vært tilknyttet de siste årene. Men da pengene var betalt, stoppet snekkerarbeidene opp, og fortvilte forbrukere ble stående igjen med halvgjort og mangelfullt utført arbeid.

Skiftet navn

Tiltalen består av 11 punkter, og ni av straffesakene ble utført i en bestemt periode i 2015.

– Dette er en viktig straffesak, sett i et forbrukerperspektiv, sier Jahn Schei, politiadvokat i Øst politidistrikt til VG.

43-åringen har skiftet navn etter at han ble identifisert i VG i fjor høst.

Betalte over 1,2 millioner i forskudd

Ett av punktene i tiltalen gjelder en kontrakt tømreren inngikk med en familie i Moss om å utføre håndverkertjenester for over 1,2 millioner kroner. Familien betalte nesten hele summen på forskudd, men fikk kun utført arbeid for rundt 400.000 kroner, ifølge tiltalen.

En Asker-familie betalte den svindeltiltalte mossingen nærmere 880.000 kroner i forskudd for oppussing sommeren 2013, uten at jobben de hadde betalt for ble utført, ifølge tiltalen.

Mannen er også tiltalt for å ha utgitt seg for en representant for et selskap han hadde inngått samarbeid med, og at han uten at daglig leder i selskapet visste om det, utstedte forskuddfakturaer med sitt private kontonummer.

Det seg, ifølge tiltalen, om «betydelige beløp», og svindelen medvirket til at selskapet gikk konkurs.

Konkurskarantere og millionkrav

Den tiltalte har siden 2010 blitt ilagt to konkurskarantener og tilsammen 193 kreditorer har meldt inn krav på til sammen 12 millioner kroner.

Svartelistet på Finn

Tømreren er også svartelistet av Finn, etter en rekke klager mot ham. Forbrukerrådet har registrert syv klagesaker på selskaper mannen har vært tilknyttet siden 2013.

Rettssaken starter i Moss tingrett 1. november, og det er satt av fem dager til saken.

Artikkeltags