Søkte med Sea king og redningsskøyta utenfor Jeløy

NOEN I VANNET? Hovedredningssentralen har sendt ut Sea King og redningsskøyta etter en observasjon om en båt/brett med seil, som skal ha ligget i vannet.

NOEN I VANNET? Hovedredningssentralen har sendt ut Sea King og redningsskøyta etter en observasjon om en båt/brett med seil, som skal ha ligget i vannet. Foto:

Artikkelen er over 2 år gammel

Men fant ingenting.

DEL

(Moss Avis) Like etter klokka 14:30 lørdag ettermiddag har hovedredningssentralen (HRS) fått melding om en båt med et seil i vannet utenfor Refsnes på Jeløy.

– Om det er en båt med seil, eller brett med seil, er ikke kjent. HRS er de som styrer aksjonen og har sendt ut både Sea King og redningsskøyta, sier Arne Haraldstad, operasjonsleder i Øst politidistrikt.

Ifølge Haraldstad skal observasjonen vært gjort vest for Refsnes. Klokken 14:45 var redningsskøyta observert på Tronvik og har vært flere steder i området den siste halvtimen.

– De har ikke funnet noe og vi mener det er lite sannsynlig at det da er noe, men de sjekker det ut likevel, sier Haraldstad.

Politiet opplyser om at det ikke er noen som er meldt savnet i området.

Var ingenting

– Vi tok ikke noen sjanser, og sendte bort en redningsskøyte og tok Sea Kingen fra Rygge. Rett og slett et føre var-oppdrag, sier redningsleder Ben Wikøren hos Hovedredningssentralen i Sør-Norge når Moss Avis ber han oppsummere situasjonen i syv-tiden lørdag kveld.

De søkte i godt og vel en halv time, men fant ingenting.

– Men det er vel bedre å ringe enn ikke å gjøre det?

– Mye bedre! Den ene gangen noen ser og velger ikke å ringe, så kan det plutselig være noe. Da kommer vi på hæla med en gang. Det er bedre med ti ganger for mye enn en for lite, sier Wikøren.

Artikkeltags