– Misbruk av politiets ressurser

–Uproblematisk Svein Øygard fra Hells Angels i Drammen har tatt turen til Fredrikstad i dag for å markere motstand mot nedleggelsen av Planke MC. Han synes politiet kunne brukt ressurser på andre ting enn dagens samling. – Uproblematisk for offentligheten, sier han. Alle foto: Kent Inge Olsen

–Uproblematisk Svein Øygard fra Hells Angels i Drammen har tatt turen til Fredrikstad i dag for å markere motstand mot nedleggelsen av Planke MC. Han synes politiet kunne brukt ressurser på andre ting enn dagens samling. – Uproblematisk for offentligheten, sier han. Alle foto: Kent Inge Olsen

Av
Artikkelen er over 8 år gammel

Hells Angels-medlem Svein Øygard mener politiet sløser bort tid og penger ved å overvåke dagens MC-samling.

DEL

– Det er misbruk av politiets ressurser. Ingenting tilsier at dette er et problem for offentligheten. Den agendaen politiet har, sprer bare løgner om miljøet, fremholder Svein Øygard.

Les også: Bandidos og Hells Angels er ventet til Fredrikstad i dag


Del på Facebook


– Ikke kriminelle

Han sitter i solen på La Riviera sammen med andre medlemmer av Hells Angels. Klubben har representanter fra flere norske byer i Fredrikstad i dag, selv er Øygard fra Drammen.

– Jeg har vært på Planke MC i flere år nå. Det er et arrangement hvor klubber og andre motorsykkelinteresserte samles, sier han.

– Det er synd at treffet ikke eksisterer lenger. Det er et positivt arrangement som viser mangfoldet og samholdet i miljøet. Treffet har foregått rolig og fredelig i alle år.

– Hva synes dere om ryktet Hells Angels har?

– Slik har det vært i alle år, sier en Oslo-representant og heiser på skuldrene.

– Hva med kriminell virksomhet, slik det hevdes at Hells Angels driver med?

– Nei, det gjør vi ikke, svarer Svein Øygard kort og vender oppmerksomheten mot tallerkenen med salat og omelett som han nettopp har fått servert.

Politispanere

I ti år har MC-folk kommet til Fredrikstad denne helgen i mai for å delta på Planke MC. Kommunepolitikerne har imidlertid nå stoppet arrangementet.
Det hindrer likevel ikke motorsykkelentusiastene i å møte hverandre ved Stortorget. Siden ellevetiden i dag har antallet bare økt.

Fra en liten folkemengde på rundt 20 personer talte f-b.no 125 motorsykler på Kråkerøysiden av gangbroa like før klokken 14. Rykter sier at ytterligere 500 personer er på vei.
Motorsyklistene har måttet parkere på Kråkerøy på grunn av politisperringene i og rundt Storgaten. Flere politifolk er også på plass nå. To spanere ble observert oppe på gangbroa.

Innsatsleder Anders Strømsæther vil ikke kommentere tilstedeværelsen av flere titalls Hells Angels-medlemmer. Bandidos har også et titall medlemmer i sentrum.

– Irrelevant, sier Strømsæther.

– Vi skal bare påse at sperringene aksepteres og sørge for ro og orden.


Klemte hverandre

FB har tidligere skrevet at Fredrikstad har fått et av de mest omfattende bikermiljøene i landet. Politiet holder et våkent blikk på klubbene. Under fjorårets Planke MC forhindret både uniformert og sivilt politi sammenstøt mellom noen av klubbene.

– Det er jo det vi frykter skal skje; voldsutøvelse, sa Tom Erik Guttulsrød, politiinspektør i Østfold politidistrikt, til avisen i februar.
I dag har det imidlertid bare vært gemyttlige omgangsformer mellom klubbene. Som da Hells Angels-medlemmer gikk bort til en gjeng fra Bandidos, og utvekslet både solide håndtrykk og bamseklemmer.

Les også disse sakene fra f-b.nos forside:

Fikk ødelagt bilen, men må selv betale egenandelen. – Helt på trynet, sier Jens Didrik Bakken (18). Han fikk ødelagt bilen av en sint mann som ble bøtelagt.

Entusiaster på to hjul. Små og store syklister rullet gjennom gågata i dag.

Du kan godt kalle ham et stjerneskudd. Les hva andre medier skriver om gårsdagens kamp mot Lillestrøm.

Musikkfest på Gjestgiveriet. Øystein Elgheim og Hvaler gjestgiveri jubilerer og inviterer til musikalsk gjestebud i juli. I tre dager til ende inntar et knippe rikskjente artister plenen hans.

Artikkeltags