Trenger din hjelp: Skal rydde rent før fuglene kommer

KLART FOR VÅRRYDDING: Sten Helberg i Kystlotteriet/Naturvernforbundet er klar til en ny sesong med strandrydding. Fredag håper han mange blir med på å rydde opp i Kråkerøy-skjærgården.

KLART FOR VÅRRYDDING: Sten Helberg i Kystlotteriet/Naturvernforbundet er klar til en ny sesong med strandrydding. Fredag håper han mange blir med på å rydde opp i Kråkerøy-skjærgården. Foto:

Artikkelen er over 3 år gammel

Kystlotteriets Sten Helberg håper på din hjelp for å sørge for at det er rent når fuglene kommer for å hekke i områdene sine i skjærgården.

DEL

Fredag håper han mange møter opp på Tangen Brygge på morgenen for å bli med ut i fuglenes hekkeområder og reservatene i Kråkerøy-skjærgården for å fjerne søppel og dermed sørge for at ikke søppelet skader fuglene.

Haster med å rydde

Det haster nemlig med å sørge for at fuglene blir møtt av rene strender og svaberg når de kommer, ifølge Helberg. I april blir det nemlig ferdselsforbud i en del av fuglenes hekkeområder.

– Dermed kjører vi en åpen aksjon fredag sammen med Hold Norge Rent og Skjærgårdstjenesten. Skjærgårdstjenesten stiller med båt og kjører folk ut i puljer på 12 personer til de aktuelle ryddeområdene, sier Helberg i Kystlotteriet/Naturvernforbundet. 

300 elever til pers

Det var han som hadde ideen om å koble rydding av marint søppel med trekning av flotte premier, noe som førte til at over fem tonn søppel ble samlet inn i fjor.

Nå er det altså klart for startskuddet på årets ryddesesong.

Allerede onsdag denne uken skal skoleelever ut i skjærgården for å rydde. Fredag er det altså ryddeaksjon fra Tangen Brygge, mens 300 Glemmen-elever skal til pers fredag i neste uke.

– Masse aksjoner fremover

– Det blir masse aksjoner fremover. Og premiepotten nærmer seg 120.000 kroner bare i Østfold, sier Helberg, som opplyser at Kystlotteriet har vokst voldsomt siden starten i fjor: 1. april åpnes årets utgave av lotteriet i 16–17 kommuner.

Følg Kystlotteriets arrangementer på Facebook

Artikkeltags