Varaordfører Kari Agerup klippet snor og trakk frem viktigheten av å bruke sykkel på korte turer. På det punket er beboerne i Nedre Glomma-regionen blant de dårligste i landet.

Mye som skjer

Idrettssjef André Flatner tok for seg idrettens rolle: Hva kan den gjøre for å flere til sykle og gå til trening, spurte han.

Elever fra Cicignon og Gudeberg skole var også invitert. Etter at den offisielle markeringen var over, fikk de bade i innendørsbassenget.

Mobilitetsuken i Fredrikstad varer frem til 22. september. Hensikten med uken er å rette søkelyset på miljøvennlig reising i byen og hvordan vi planlegger og bygger byene våre.

Hovedmålet er å redusere biltrafikken i byen og bedre kollektivtilbudet, samt få flere til å velge sykkel og gå.

Varaordfører Kari Agerup klippet snor og trakk frem viktigheten av å bruke sykkel på korte turer. På det punket er beboerne i Nedre Glomma-regionen blant de dårligste i landet. Varaordfører Kari Agerup klippet snor og trakk frem viktigheten av å bruke sykkel på korte turer. På det punket er beboerne i Nedre Glomma-regionen blant de dårligste i landet.

 

Busskur blir bibliotek

På Facebook er det mulig å delta i en konkurranse om sykkelvaner. Vinneren får en elsykkel i premie.

Reiser du med buss på Glommaringen og riksvei 111, vil du oppdage at busskuret på Selbak er omdannet til et lite bibliotek. Her kan de reisende ta med seg en bok eller to og kose seg på bussturen.

På den bilfrie dagen 22. september inviterer kommunen til sykkelfrokost ved Cicignon fergeleie.

– Vi stiller opp mellom 07–09 for å gi folk en god start på dagen, sier miljøvernrådgiver i kommunen, Anne Skauen.

PS: Målet på sikt er å få laget en tilsvarende sykkelparkering foran hovedinngangen til Kongstenbadet.