Gå til sidens hovedinnhold

Laget ny og helt annerledes park

Artikkelen er over 3 år gammel

Bak biblioteket er det kommet en nyvinning for folk og fe: en midlertidig park som parkavdelingen håper skal være til glede for insekter, bier og innbyggerne.

Den midlertidige parken er satt opp mens man venter på at Bibliotekparken skal utvides. Tema er biomangfold, og innholdet er essensielt for insekter og bier;

en nysådd blomstereng med insektsvennlige stauder, og tre store insektshotell.

Hotellene inneholder også bøker som folk kan ta med seg, eller man kan sette igjen en bok man selv har lest.

- Møteplassen er en gave til befolkningen, men også til byens insekter, som på grunn av fortetting og nedbygging av grøntareal i byområder har stadig færre steder å leve, skriver kommunen i en pressemelding.

Les også

Barn med by-bier i sikte

 

Viktig informasjon

Målet er også å informere folk om viktigheten av å ta vare på det biologiske mangfoldet, og parkavdelingen håper at blant annet skoleklasser og barnehager kan legge turen om parken.

Den nye biblioteksparken skal etter planen stå ferdig i september i år, men i en periode kan man altså nå få andre opplevelser ved elvebredden.

Insektshotell

Fortetting og nedbygging av grøntareal i byområdene gjør at insektene får stadig færre steder å leve og færre kilder til mat.

Mange insekter trives i død ved og gamle hule trær. Et insektshotell prøver å etterligne dette og er rett og slett boplasser der fluer, bier og veps kan legge egg og utvikle seg. Ved å opprette insektshoteller og blomsterenger kan insektene lettere finne mat, et sted å legge eggene sine, og et sted å gå i dvale for vinteren. Insektshotell kan lages av pinner, strå, halm, bark, vedstokker, teglsteinsrør, kongler eller annet. Det må stå i et solrikt område hvor det er tilgang på mat.

Jo mer variasjon man har i insektshotellet og på enga, jo flere forskjellige insekter kan man tiltrekke. 

Det er lett å se når et «hotellrom» er leid ut: da er åpningen murt igjen med leire.

Kilde: Fredrikstad kommune

Kommentarer til denne saken