Miljø og velvære

Funksjonell kleshenger Mikael Persson (i bakgrunnen) og Petter Bengsch promoterte ivrig sitt sett av sammenleggbare kleshengere. Kleshengerne har gjort stor suksess på TV-Shop. Foto: Geir A. Carlson

Funksjonell kleshenger Mikael Persson (i bakgrunnen) og Petter Bengsch promoterte ivrig sitt sett av sammenleggbare kleshengere. Kleshengerne har gjort stor suksess på TV-Shop. Foto: Geir A. Carlson

Av
Artikkelen er over 11 år gammel

Det var yrende liv på "Gjør din bolig bedre"-messen i går med 120 utstillere og besøk av hagedesigneren Darren Saines.

DEL

Kongstenhallen var fylt til randen av både besøkende og utstillere da FB entret boligmessen lørdag ettermiddag. Det er tolvte gang messen blir arrangert i Fredrikstad, og det er her messen er arrangert flest ganger.

Se flere bilder: Fotoalbum fra boligmessen

Fullt opp

-Dette har etter hvert blitt en godt innarbeidet messe, forteller Kjetil Jacobsen, prosjektleder i Compass Messer, arrangør av Gjør din bolig bedre.
– Vi begynte med 50 utstillere i 1997, og messen har vokst for hvert år. De tre siste årene har vi hatt fullt opp, med 120 utstillere som fyller begge hallene.

Luksus og strømsparing

Jacobsen kan fortelle at en gjennomgående tendens i år er miljø og energisparing, i tillegg til luksus og velvære. Denne motsetningen er lett å se hvis man tar en runde i hallene. Her er både luksuriøse massasjebad og et høyt antall leverandører av varmepumper, som det var stor interesse for.
Også Torben Sørås og Ann-Theres Løchen fra Enova bekreftet at mange var interesserte i energibesparende løsninger.
Parallelt med interessen for miljø, er det også interesse for egen luksus og velvære. Quality Spas selger massasjebad til mellom 40.000 og 250.000 kroner, enkelte av dem med innebygd bar.
Hovedattraksjonen på messa var nok den superfancy designhagen, signert hagedesigner Darren Saines, kjent fra TV2. Her var vannbassenger, en vinterhage, en palmeaktig parasoll og – sist men ikke minst – en terrasse som kan heises opp og ned.
- Jeg prøver å vise folk hvordan man kan ha en livsstil i hagen. Hager er ikke bare gress og epletrær! sier Saines.


Artikkeltags