Burgergigant planlegger enorm ekspansjon – åpner to nye restauranter i Østfold i år

EKSPANSJON: McDonalds planlegger en enorm ekspansjon i Norge og Norden de kommende årene. I løpet av 2018 vil to nye restauranter åpnes i Østfold. Her fra Råbekken.

EKSPANSJON: McDonalds planlegger en enorm ekspansjon i Norge og Norden de kommende årene. I løpet av 2018 vil to nye restauranter åpnes i Østfold. Her fra Råbekken. Foto:

Artikkelen er over 2 år gammel

Burgergiganten McDonalds planlegger en enorm ekspansjon i Norden og vil vokse med hundre restauranter de neste fem årene. Allerede i løpet av året vil det komme to nye i Østfold.

DEL

Det er restaurantkjeden selv som skriver om den planlagte satsingen på Norden de kommende årene.

– Vi er klare for å investere det som er nødvendig for å kunne benytte oss av potensialet. I dag serverer vi 150 millioner gjester hvert år i Norden og målet er at vi skal nå 200 millioner gjester i året, sier Group CEO for McDonalds Norden, Christer Åberg.

Med hundre nye restauranter i løpet av de fem neste årene og 200 nye i løpet av de neste ti årene mener McDonalds at de trenger 5.000 ansatte i Norden i løpet av perioden. I Norge er planen å åpne 20 nye restauranter frem mot 2023. To av dem kommer i Østfold allerede i løpet av 2018.

– Vi har allerede startet ekspansjonen med åpningen av vår nye restaurant på Sola i mars. Neste ut er Svinesundparken i midten av august, og Rygge mot slutten av året, sier administrerende direktør i McDonalds Norge, Pia M. Mellbye.

Dermed kan vi vente oss en enda sterkere konkurranse om burger-kundene i Østfold. Tidligere i år avslørte konkurrenten Burger King at de planlegger åpning av en ny restaurant i de tidligere Marché-lokalene på Solli.

Den restauranten skal åpnes rundt nyttår.

Ifølge direktøren vil alle de nye restaurantene være en del av en ny satsing der kjeden tilbyr bordservering og digitale bestillingskiosker. 

Artikkeltags