Må legge inn 5.000 navn på nytt etter datakollaps

Fortsatt sliter sykeshuset med ettervirkninger etter datakrasjet for halvannen måned siden. I verste fall må de legge inn over 5.000 navn manuelt.

Fortsatt sliter sykeshuset med ettervirkninger etter datakrasjet for halvannen måned siden. I verste fall må de legge inn over 5.000 navn manuelt.

Av
Artikkelen er over 7 år gammel

Datakollapsen ved sykehuset før påske var større enn noen trodde. – Vi trodde ikke det var mulig, sier direktør.

DEL

21. mars kollapset datasystemet ved Sykehuset Østfold. Nesten alle datasystemer var ute av drift. Det meste er rettet opp nå, men fremdeles er det en del ting som rett og slett ikke fungerer.

Ringer du sykehusets sentralbord og ber om å bli satt over til en person, er sjansen stort for at denne personen ikke finnes i systemet.

– Datakollapsen har ført til at hele telefonboken må bygges opp på nytt, sier kommunikasjonsdirektør Anne Grethe Erlandsen til f-b.no.

Ubrukelig telefonbok

Kollapsen førte til at sykehuset kun hadde tilgang til en telefonbok som var flere år gammel.

– Den er jo helt ubrukelig. Vi må derfor legge inn de fleste på nytt igjen. Det er et stort manuelt arbeid, og i verste fall må vi legge inn over 5.000 navn på nytt.

Hun forteller at datasystemene stort sett er oppe og går halvannen måned etter datakrasjen, men at de sliter med enkelte småproblemer.

– Blant annet er kassasystemet i kantinen ikke helt på plass, sier hun.

Klarte ikke å sende e-post

Datakrasjet ble mye større enn noen trodde.

– Vi trodde ikke det var mulig, sier kommunikasjonsdirektøren om omfanget.

– Vi hadde ikke engang mulighet til å sende hverandre e-post i en periode. Det er jo en selvfølge i våre dager, forteller hun.

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken