Gå til sidens hovedinnhold

Märtha Louise overtar Bloksberg

Artikkelen er over 19 år gammel

Kong Harald har overdratt sommerstedet Bloksberg på Hankø til prinsesse Märtha Louise, som til våren skal gifte seg med Ari Behn.

Informasjonsrådgiver Sven Gj Gjeruldsen ved slottet bekrefter overdragelsen av villaen i Hankøsundet, men ellers holdes det en lav informasjonsprofil rundt Bloksberg og fremtidsplaner.
– Bloksberg har jevnlig vært brukt av kongefamilien etter at kong Olav overtok, og sommerstedet vil også bli brukt av prinsessen når hun nå blir eier, sier informasjonsrådgiver Gjeruldsen.
Han ønsker ikke å gå noe nærmere inn på bakgrunn for overdragelsen og hvor lenge eierskiftet har vært planlagt.

Sterke følelser

For Hankø-folket har det vært knyttet sterke følelser til Bloksberg. I begynnelsen av juni hvert år ankret kong Olav opp med kongeskipet i Hankøsundet, og ikke minst kongen var med på å gjøre Hankø til et senter for internasjonal seilsport.
Etter at kong Olav døde, har Bloksberg blitt lite brukt, og avisspaltene har vært fylt av omtale rundt kongefamiliens fravær og at Bloksberg har vært preget av forfall.

Haabeth glad

Ordfører Ole Haabeth er blant ildsjelene som har engasjert seg i Bloksbergs skjebne. Han har tatt til orde for at Bloksberg kunne bli et glimrende sommersted for Haakon og Mette-Marit. Nå har altså kongehuset lagt en noe annen kabal, men Fredrikstad-ordføreren er godt fornøyd med utfallet.
– Jeg antar at eierskiftet er et uttrykk for at prinsesse Märtha Louise ønsker å bruke Bloksberg fremover. Kongefamiliens tilstedeværelse er et pre for Fredrikstad, og derfor er jeg veldig glad, sier Haabeth.
– Når et slik sommersted blir stående tomt lenge, får man jo en viss frykt for at et salg blir det neste, sier Haabeth.

Kommentarer til denne saken