– Det ble en vanvittig start. Det var iallfall 500-600 mennesker her, sier loppemarkedgeneral Tove Arntzen om åpningen av speidergruppens årlige loppemarked fredag kveld.

28.000 på to timer

Bare i løpet av to timer ble det handlet for 28.000 kroner på markedet i det gamle Visma-bygget i sentrum.

Lørdag fortsatte det å strømme på med mennesker, og Arntsen la ikke skjul på at hun håper å slå ut den gamle loppemarkedrekorden på 55.000 kroner i loppeinntekter. 

For det er ingen tvil om hva speidergruppen trenger penger til akkurat nå – nærmere bestemt rundt 75.000 kroner: Nye telt.

– Vet ikke hva vi driver med

– Vi skal på speiderleir til Bodø til sommeren, og trenger telt som er litt varmere, sier Iver Kristiansen (15) og Xander Zakariassen (15) om landsleiren som går av stabelen i juli. Dit drar en delegasjon på 23 fra Fredrikstad MS speidergruppe.

De to trekker også frem en annen årsak til at det er nødvendig med nye telt nå.

– Vi er blitt litt flere. Det kommer nye medlemmer hele tiden, sier Zakariassen – som ikke legger skjul på at der mange gode grunner til å bli speider.

– Mange vet ikke helt hva vi driver med. Det hender vi får spørsmål om vi bare sitter og spikker og sånt, men vi gjør veldig mye gøy. Vi klatrer, for eksempel. Lærer førstehjelp. Og mye annet, sier han.

– Det er friluftsliv og det er det sosiale. Vi har et flott miljø. I tillegg har vi mye kontakt med andre speidergrupper, sier Kristiansen.

Teltene «hangler litt»

Loppemarkedgeneral Arntzen og arrangørkollega Beate Molander legger ikke skjul på at teltene speidergruppen har i dag begynner å «hangle litt».

– Og når de skal til Bodø, der det kan være litt av hvert innen vær, kan vi ikke sende med dem hva som helst av telt, sier Molander.

Det var dermed uaktuelt kjøpe det gamle teltet som befant seg blant de utallige loppene speiderne hadde for salg i helgen til Bodø-turen.

For noen ble for øvrig loppemarkedturen en smule dyrere enn beregnet. Flere parkerte utenfor det gamle Visma-bygget i sentrum uten å ha lagt merke til Europark-skiltene på plassen...