Gundersen vil ha regjeringen til å gi et tilskudd til alle som bytter ut eldre ovner med nye og rentbrennende. I går rettet Gundersen oppfordringen til statsministeren. Han håper på positiv respons med det første. For Jøtul rammes sterkt av et dårlig byggemarked.
Østfold Arbeiderparti har også engasjert seg i denne saken.

Flere fordeler

– Vi har kommet med forslag til hva regjeringens tiltakspakke bør inneholde. Og tilskudd ved kjøp av rentbrennende Jøtul-ovner er med, sier sekretær Bjørn Eriksen i Østfold Ap til FB.
I brevet som har gått til Statsministerens kontor heter det:
– Jøtul har nå problemer fordi husbyggingen har stoppet. Vi vil på det sterkeste anbefale at det gis tilskudd til å erstatte forurensende ovner med nye rentbrennende, og videre:
– Med dette oppnår vi at de ansatte beholder jobben, bedriften beholder kompetansen og skadelige utslipp fra gamle ildsteder blir fjernet. Dette er et miljøtiltak som Østfold Ap har vært opptatt av i mange år. Nå når dette tiltaket også vil ha en viktig sysselsettingseffekt, må tiden være inne til å iverksette en slik ordning, understreker fylkespartiet.

Til landsmøtet

Ifølge Bjørn Eriksen er det også aktuelt å fremme forslaget på Arbeiderpartiets landsmøte. Fredrikstad har som kjent innført en slik ordning for å få skiftet ut gamle og forurensende ovner. Både LO-leder Gundersen og Østfold Arbeiderparti ønsker å gjøre tilbudet landsomfattende.
Da må Enova i Trondheim, det nasjonale kompetanseorganet for energiøkonomisering, overbevises. Så langt har svaret vært nei. Tilskudd til vedovn har ikke vært aktuelt, kun til ovner med pelletsfyring.