Gå til sidens hovedinnhold

Tidligere politiinspektør og nærradiodirektør Liv Daae Gabrielsen (78) er død

Artikkelen er over 3 år gammel

Liv Daae Gabrielsen er død, 78 år gammel. Hun var en av landets første kvinnelige politijurister. Gabrielsen var politiinspektør i Fredrikstad fra 1971 til 1988 og deretter direktør for Nærkringkastingsnemnda.

Da Gabrielsen startet som politifullmektig på Helgelandskysten på 1960-tallet, vakte det stor oppmerksomhet. Konene sendte inn mennene sine til politistasjonen for å beskue henne. De kunne ikke forstå at en kvinne med barn kunne takle denne jobben, fortalte Gabrielsen i 70-årsintervjuet med henne i desember 2008.

Hun kom til Fredrikstad som politiinspektør i 1971 og ble også nestleder ved politikammeret. Hun var i en periode også konstituert politimester. Mest kjent var hun som politijurist under Liland-saken.

Gabrielsen fikk etter hvert en rekke sentrale verv, hun var medlem av Flyhavarikommisjonen i 12 år, og fikk blant annet en sentral oppgave i arbeidet med Mehamn-ulykken på begynnelsen av 80-tallet. Gabrielsen satt også i styret for Politiskolen.

I 1988 byttet hun beite og ble direktør for Nærkringkastingsnemnda, som hadde en viktig oppgave med å styre utviklingen av lokalradio og – tv, og reglene for reklamefinansiering. Gabrielsen fikk mye oppmerksomhet da nemnda skulle håndheve reglene overfor TV Norges «Casino», ledet av Hallvard Flatland, noe som førte til en lengre debatt i riksmediene. Gabrielsen sto i stormen. De siste yrkesårene var hun seniorrådgiver i Statens medieforvaltning.

Liv Daae Gabrielsen var født i Fredrikstad og har engasjert seg i en rekke foreninger og oppgaver gjennom årene, blant annet som forkjemper for St. Croix-huset, for lekeplasser og parker i sentrum og for kulturlivet i byen. Hun har ofte kommet med forslag og synspunkter her i Fredriksstad Blad. Det er en pioner i mer enn én forstand som nå har gått bort.

Kommentarer til denne saken