Facebook: – Litteraturhuset kan ha slettet sin egen profil ved et uhell

– FORTSATT MØRKT: Merete Lie, daglig leder for Litteraturhuset i Fredrikstad, konstaterer at Litteraturhuset fortsatt er utestengt fra Facebook.

– FORTSATT MØRKT: Merete Lie, daglig leder for Litteraturhuset i Fredrikstad, konstaterer at Litteraturhuset fortsatt er utestengt fra Facebook. Foto:

Av
Artikkelen er over 3 år gammel

Litteraturhuset i Fredrikstad har fremdeles verken fått tilbake Facebook-profilen sin eller fått noen forklaring på hvorfor de ble kastet ut. Facebook selv sier at Litteraturhuset kan ha slettet siden sin selv ved et uhell.

DEL

– Det er fortsatt helt mørkt. Enn så lenge har det ikke skjedd noe å rope hurra for, sier daglig leder Merete Lie ved Litteraturhuset.

Har ikke fått svar

Det var før helgen Fredriksstad Blad fortalte om Facebook-siden til Litteraturhuset, som ble fjernet torsdag kveld. Siden da har Litteraturhuset vært søkk borte fra Facebook og Lie har jobbet intenst for å få kontakt med giganten slik at siden kan komme opp igjen.

Det hadde mandag ettermiddag fremdeles ikke lykkes daglig leder Merete Lie å få noen forklaring på årsaken.

– Vi antar fremdeles at det skyldes at vi har fått og lagt ut bilder og tekst fra en aktør som har vært her, uten at vi visste at det internt hos den parten pågikk en tvist om rettigheter til navn og bilder. Vi har hatt dialog med aktøren i ettertid, og det var aldri intensjonen derfra at Facebook-siden vår skulle bli tatt bort, sier Lie.

–  Litteraturhuset kan ha slettet siden ved et uhell

Da Fredriksstad Blad før helgen var i kontakt med Facebook, kunne man ikke svare på hvorfor Litteraturhuset var utestengt fordi FB ikke kunne oversende linken til Litteraturhusets Facebook-side. Den er ikke lenger mulig å få tak i så lenge siden ikke lenger er søkbar i Facebook.

– Uten en link kan jeg ikke avdekke om påstanden deres er korrekt, eller om en av administratorene for eksempel kan ha fjernet siden ved et uhell. Vi forteller alltid folk når vi fjerner innhold, bedyrer pressekontakt for Facebook, Peter Münster.

– Oppleves som kritisk

Lie uttalte før helgen at mye av kommunikasjonen mellom Litteraturhuset og brukerne går nettopp gjennom Facebook, og at utestengelsen derfor oppleves som kritisk.

Artikkeltags