Lekende nytt på Foten

En såkalt valse skal sørge for at det svinger av turene til Foten.

En såkalt valse skal sørge for at det svinger av turene til Foten. Foto:

Av
Artikkelen er over 6 år gammel

Lekende sjeler kan bare glede seg til å dra til badestedet Foten nå, skal vi tro Fredrikstad kommune.

DEL

Der har det nemlig skjedd mye i løpet av vinteren, ifølge Hanna Lorentzen, avdelingssjef for parkavdelingen i Fredrikstad kommune.

100.000 kroner til leker

– Vi har blant annet byttet ut alt lekeplassutstyret, og har brukt 100.000 kroner bare på innkjøp av lekeutstyr, sier Lorentzen.

Barna som kommer på Foten nå vil bli møtt av et splitter nytt huskestativ med to husker, et lite klatretårn med sklie for de aller minste, nye vippehusker og en såkalt valse – et lekeapparat Lorentzen beskriver som en slags karusell.

Jeg har prøvd den selv – den er veldig morsom

– Jeg har prøvd den selv – den er veldig morsom, og aller best hvis det sitter to eller fire personer på. Jeg tror ikke vi har hatt noen apparater av denne typen her tidligere, sier parksjefen, som opplyser at oppgraderingen er i tråd med «Handlingsplan for lekeplasser på kommunale friområder».

Les også: Her er distriktets flotte badesteder

Utkikksplass kommer?

I tillegg til nye lekeapparater, er det også gjort oppgraderinger rundt stupetårnet i vinter. Plattingen ved stupetårnet er fikset. Det er også skiftet ut sand på sandvolleyballbanen.

– I tillegg ønsker vi se på mulighetene for en utkikksplass der det er satt opp et infoskilt samt på hvorvidt det går an å gjøre noe med veien opp dit, slik at den også fungerer for brukere av rullestoler, sier Lorentzen.

Les: Her kan du snart lese om nasjonalparken

Hun opplyser at Anne Sofie og Anton Bertalan er vertskap i Foten kafeteria også i år, noe som gjør at kommunen er sikret at noen holder toalettene og stranden i orden.

Knallvær loves!

– Dessuten har vi bestilt fint sommervær fremover, lover hun.
De siste værvarslene viser da også at det meldes knallvær hele uken.
 

Artikkeltags