Til minne om Leif Egil Andreassen

Leif Andreassen, nestleder i helse og sosialkomitèen.

Leif Andreassen, nestleder i helse og sosialkomitèen. Foto:

Av
Artikkelen er over 4 år gammel

– Han var kompromissløs når det gjaldt alle menneskers velferd. Slik beskriver Jon-Ivar Nygård og Siri Martinsen sin partifelle Leif Egil Andreassen som nylig gikk bort.

DEL

Det var med stor sorg vi mottok budskapet om at Leif Egil Andreassen har gått bort i en alder av 63 år. Leif Egil engasjerte seg for fullt i Fredrikstad Arbeiderparti for noen år tilbake. Leif Egil hadde egentlig sine politiske røtter lenger til venstre i det politiske landskapet, men han fant seg godt til rette i Arbeiderpartiet. Det var under perioden med blått styre i byen at han fant det riktig å engasjere seg politisk med full kraft.

Vi lærte snart å kjenne en svært behagelig og kunnskapsrik person. I kraft av sitt yrke som vernepleier og som sykehjemsleder i Oslo kommune hadde Leif Egil stor kompetanse på omsorgsektoren. En kompetanse som senere også skulle komme kommunen til gode gjennom at han ble valgt til nestleder i kommunens helse- og velferdsutvalg for perioden 2011 til 2015.

I utvalget og kanskje særlig i dialogmøter mellom utvalgets ledelse og administrasjonen, kunne han øse av sin kunnskap fra feltet og formidle sine kreative og framtidsrettede forslag. Han framsto som en modig, offensiv og nytenkende politiker, og var en utålmodig pådriver for endring og forbedringer som tok kommunen i retning av sosialdemokratisk velferdspolitikk. Paradoksalt nok hadde Leif Egil jobbet med konkurranseutsetting i Oslo kommune, en modell han ikke trodde særlig på og på ingen måte la skjul på i sitt politiske virke.

Leif Egil hadde stort samfunnsengasjement ut over fagfeltet sitt, velferdspolitikk. Han engasjerte seg i mange debatter og skrev svært gode kronikker og leserbrev hvor han frontet et sosialdemokratisk syn på samfunnet. Mange la merke til hans gode penn, og inspirerende eksempler og forslag.

Foto:

Han var kompromissløs når det gjaldt alle menneskers likeverd. Slik forsvarte han alle menneskers rett og mulighet til å leve gode, meningsfylte, liv enten det handlet om i Norge eller verden.  Han markerte seg med å forsvare det flerkulturelle samfunnet og med en tydelig kamp mot hatretorikk og netthets.

I denne valgperioden har han vært første vararepresentant til helse- og velferdsutvalget og deltatt aktivt i arbeidet med å utforme politikken både i gruppemøter, utvalgsmøter og bystyremøter. Vi fikk gleden av å ha Leif Egil med oss som vararepresentant så sent som under Bystyrets møte 20. oktober i år. Han ledet også Fredrikstad Arbeiderparti sin ressursgruppe om helse og kom med flere innspill til utformingen av Arbeiderpartiets stortingsvalgsprogram 2017-2021

Leif Egil Andreassen var en god og kunnskapsrik samfunnsdebattant, men han var også et raust og inkluderende medmenneske, som mange hadde stor glede av å prate med og få omtanke fra. Han var en jovial kar, som bygde broer mellom mennesker, inngikk allianser på tvers, og hadde venner og samarbeidspartnere i alle “leire”.  Vi er mange som kommer til å savne ham, og som deler sorgen med hans nærmeste. Våre tanker går nå til dem.

Vi lyser fred over Leif Egil Andreassens gode minne.

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken