Har fått to store foredragsholdere til kvinnenettverket – tror det blir fullt hus på første møte

Engasjert trio: Siri Martinsen (f.v.), Cecilie Jonasen og Terese Troy Prebensen vil få flere kvinner inn i styrer og lederroller. Nå starter de et kvinnenettverk.

Engasjert trio: Siri Martinsen (f.v.), Cecilie Jonasen og Terese Troy Prebensen vil få flere kvinner inn i styrer og lederroller. Nå starter de et kvinnenettverk. Foto:

Berit Svendsen og Per-Mathias Høgmo skal forelese på kvinnenettverkets første møte 31. januar.

DEL

I fjor høst skrev Fredriksstad Blad at det bare er sju kvinnelige ledere blant de 100 største bedriftene i Fredrikstad. – En skam, uttalte Terese Troy Prebensen (37) som sammen med Siri Martinsen (40) og Cecilie Jonassen (37) ville starte et eget kvinnenettverk.

– Flere kvinner må tørre å gå utenfor sin egen komfortgrense. Kvinner er ofte mer beskjedne enn menn. Derfor trenger vi flere kvinnelige rollemodeller og mentorer, noe vi håper kvinnenettverket vil bidra til. Norge er kommet langt på likestilling, men vi er ikke i mål. I så fall burde andelen toppledere vært 50–50 kvinner og menn, sa de tre da de lanserte ideen om kvinnenettverket 1. oktober i fjor.

Fra Telenor til Vipps

Siden har trioen blant annet jobbet med å få tak i foredragsholdere. Til nettverkets første møte, 31. januar på Næringslivets hus, kommer Berit Svendsen og Per-Mathias Høgmo.

– Berit Svendsen er den største kvinnelige lederen vi har fra Fredrikstad, mener Prebensen.

Hun tror mange vil være interessert i høre Svendsens foredrag. Svendsen sluttet som administrerende direktør i Telenor Norge i september i fjor, etter det som ble beskrevet som en maktkamp mellom henne og Telenor-sjef Sigve Brekke. Nylig startet hun i ny toppjobb, som sjef for utenlandssatsingen til Vipps.

Prebensen forteller at nettopp teknologiledelse, hvordan lede når endringene går raskere og raskere, står på agendaen i det første nettverkstreffet.

Prebensen tror også Per-Mathias Høgmo, som nylig gikk fra rollen som hovedtrener til sportslig leder i FFK, vil ha mye interessant å fortelle til kvinnenettverket.

– Hans yrkeskarrière har primært handlet om å prestere gjennom andre, sette retning og bygge lag på fotballbanen – dette er problemstillinger vi som ledere i næringslivet står ovenfor hver eneste dag, sier Prebensen.

– Kommer til å bli fullt

Hun forteller at det er 70 plasser til kvinnenettverkets første møte. Selv om de ennå ikke har annonsert møtet er halvparten av plassene allerede tatt.

– Det kommer til å bli fullt, fastslår Prebensen som er godt fornøyd med interessen så langt.

Målgruppen for nettverket er kvinnelige ledere og styremedlemmer med beslutningsmyndighet. Gjennom nettverket vil de motivere flere kvinner til å bli toppledere, øke antall kvinnelige styremedlemmer, og få flere kvinnelige foredragsholdere på konferanser i nedre glommaregionen.

Terese Troy Prebensen opplyser at kvinnenettverket vil ha 3–4 møter i året.

Artikkeltags