– Det har vært skrevet mye i media om hva LO Fredrikstad «driver med» – det har til og med kommet en interpellasjon i Bystyret om at vi driver valgkamp i arbeidstiden. Og jeg vil si det overrasker meg stort at Frp ikke er klar over at LO, en hundre år gammel organisasjon, har visse politiske verdier, tordnet han.

– Disse verdiene er solidaritet, samhold og omtanke. Og vi vil ha det sånn, vi!
Da det senere ble tid for kommentarer fra salen, reiste Jardar Hendricksen seg og sa:
– Når vi ser hvordan det politiske flertallet håndterer fagbevegelsen her i byen, forventer jeg faktisk en reaksjon. Denne suverene forakten for Hovedavtalen kan vi rett og slett ikke akseptere!

Frøydis Wroldsen mante deretter til et økt fokus på å besørge et nytt, politisk flertall ved neste valg:
– Nå må vi ha både øyne og ører åpne for det som skjer i Fredrikstad. Jeg håper inderlig at vi ser hvor det bærer med det styret vi nå har, og det er viktig at vi samler oss mot et politisk skifte.
Stortingsrepresentant for Ap, Svein Roald Hansen, fulgte opp:
– Det dere nå opplever i Fredrikstad, er arbeidsgivere som ikke SER arbeidstakerne sine. Det er et nytt valg også om 6 måneder, og nå må vi sørge for at vi får et styre som ser de ansatte, oppfordret han.

LES OGSÅ: De ansatte får møte ordføreren i dag

Valget under møtet resulterte i følgende:

Leder: Tore Leif Gundersen
Nestleder: Bjørg E. Valle
Sekretær: Vibeke Lundestad
Kasserer: Gerd Nordaas
Styremedlemmer: Jardar Hendrichsen, Lene Paulsen, Hans Arne Halvorsen, Frithjof Dattner, Dennis Brochs, William Gulbrandsen og Knut Berg.
Varamedlemmer: Ole Vauger, Astrid Brynhildsen, Per Kyvijärve, Britt Langvik og ungdomstillitsvalgt Anett Evensen.