Gå til sidens hovedinnhold

Kvinner kuppet biltreff

Artikkelen er over 13 år gammel

For 16. året på rad ble det arrangert biltreff for Volkswagen-entusiaster. Nå kommer også kvinner ut av skapet som bilentusiaster.

På Kongstens grønne gress vandret bilentusiaster i alle aldre og former lørdag ettermiddag, noen knipset bilder, mens andre campet og grillet pølser.
Som før blir det arrangert prisutdelinger, både publikums favoritt og dommernes valg skulle velges blant de 120 bilene.
I tillegg har jentene blitt dratt med i konkurransen og pris for beste jenteeide bil ble delt ut.

– Lett å like

– Vi har merket interessen fra flere jenter som har begynt å pirke med bil, en utvikling vi liker godt. Derfor har vi lånt konseptet om "beste jentebil" fra Gjøvik-klubben, forteller arrangementsleder Odd Erik Pedersen. Han er naturligvis entusiast etter å ha vokst opp i en gammel folkevogn.
– Volkswagen er lett å like, den er folkelig og grei, og prismessig er den ypperlig å eie fra man er 18 år, forklarer han om interessen rundt bilmerket.

Stolte vinnere

Rundt jentenes pris vanket mye nysgjerrighet. Til slutt var det Horten-jenta Marianne Bjørnstad som kuppet "pokalen" – en rosa Volkswagen miniatyrbil.
– Dette var helt uvant, jeg vinner jo aldri noe, ikke lodd engang!, fortalte Bjørnstad oppspilt.
Bilen "Blåne" kjøpte hun for et år siden, og hun har ikke gjort særlige endringer på den.
– Samboeren min har pirket litt her og der, så jeg deler prisen med han, avslutter den glade vinneren.

Suveren

Gårsdagens suverene vinner, Håkon Solberg, kommer fra Mysen og kan fortelle at bilinteressen hans stammer fra tettstedet.
– Jeg har blitt påvirket av familie og naboer som er interessert i bil, og det er absolutt et miljø for dette i Mysen, forteller han.
Bilen hadde han kjøpt av en nabo, som hadde fått tak i den av en storsamler.
– Minus noen rusthull, så var det ikke mye å gjøre på den, jeg har restaurert litt og lakket motoren, forteller vinneren, som etter helgens treff skal ta med kjæresten på sommertur med favorittbilen.

Kommentarer til denne saken