Kvinnene stjal oppmerksomheten på LO Fredrikstads årsmøte i Folkets Hus på Stortorvet i går kveld.
Slik ser Arbeidsutvalget for det kommende året ut: Wenche Pettersen fra Fagforbundet ble gjenvalgt som leder i to år, Bjørg Valle fra Handel og kontor kom inn som ny nestleder, Inger Lise Kverner fra NNN er nyvalgt sekretær, mens Gerd Nordaas fra Fagforbundet går på to nye år som kasserer.
– Spennende at det bare er kvinner, sier leder Wenche Pettersen. – Men dette skal vi nok klare, legger hun spøkefullt til.
Styret i LO Fredrikstad teller i tillegg seks styremedlemmer. Og det bør vel nevnes at det her finnes fire menn.

Vil satse på industrien

Det er industripolitikk som vil være den viktigste saken for LO Fredrikstad frem mot høstens stortingsvalg.
– Vi ser med uro på utviklingen innen industrien her i landet. Den nåværende regjeringen fører absolutt ikke en arbeidsvennlig politikk.
– De tar ikke industrien på alvor, hevder Pettersen, som ikke uventet ønsker regjeringsskifte. – Bondevik-regjeringen kutter i offentlige tjenester, foreslår flere midlertidige ansettelser og skjærer på antall lærlingplasser. En regjering med Ap og SV er hva vi trenger, sier LO-lederen.
Når det gjelder industrien her i Fredrikstad karakteriserer Pettersen den som laber.
– Oppsigelser innen industrien som vi i 2004 var vitne til på Stabburet og Denofa bekymrer oss. Dessuten liker vi ikke utviklingen på FMV-området. I stedet for rådyre boliger burde det heller blitt satset på arbeidsplasser av forskjellig slag, sier Pettersen.