Gå til sidens hovedinnhold

Ønsker tilsvarende bane på Sentralidrettsanlegget

Artikkelen er over 3 år gammel

Lisleby lokalsamfunnsutvalg ønsker flere barn og unge ut i aktivitet også på vinterstid. og mener at en kunstisbane på grusbanen ved Sentralidrettsanlegget kan bidra til nettopp det.

Lokalsamfunnsutvalget har nemlig sendt inn et forslag til kommunen om å bygge en kunstisbane like den som ligger på Værste på grusbanen ved Sentralidrettsanlegget.

Langtidsprosjekt

– En slik bane er noe vi mener vil kunne bidra til økt uteaktivitet og trivsel blant barn og unge på Lisleby. Samtidig tror vi dette blir en bane som vil tiltrekke seg mange fra andre steder rundt Lisleby, sier leder i lokalsamfuinnsutvalget, Nils Are Magerøy.

Men det er foreløpig langt frem til en eventuell bane står klar på Lisleby. Lokalsamfunnsutvalget er nemlig helt avhengig av midler fra kommunen dersom prosjektet skal gjennomføres.

– Det er ikke slik at vi tror at en bane kan stå klar allerede nå i vinter. Men kommunen ønsker innspill på hva slags nærmiljøtiltak vi ønsker i vårt område, og da mener vi bestemt at en slik bane vil bidra til økt sosial aktivitet og samtidig ha positive ringvirkninger langt utenfor Lisleby, sier han.

 

–#8211; Kaster bort penger

Det har tidligere vært sprøytet is på grusbanen, men de siste årene har milde vintre sørget for at det skjer sjeldnere og sjeldnere.

– Vi har jo sett at det myldrer av barn og unge når det har vært sprøytet is her tidligere. Dessverre er vintrene så milde nå at det føles som vi kaster bort penger når vi sprøyter is. Men det blir helt andre forutsetninger dersom vi skulle få på plass en kunstisbane, sier han.

Lokalsamfunnsutvalget og kommunen må også komme til enighet med Lisleby Fotballklubb dersom tiltaket skal kunne gjennomføres.

– Vi ønsker egentlig bare å ta en liten del av grusbanen. Vi vet at banen blant annet blir leid ut til tivoli hvert år, men vi håper at dette er noe vi kan sette oss ned sammen og bli enige om, sier han.

Kunstisbanen på Værste var for øvrig et spleiselag mellom Værste AS og Fredrikstad kommune. Førstnevnte stilte med tomt og to millioner kroner, mens kommunen bevilget totalt ti millioner kroner til prosjektet.

Kommentarer til denne saken