Underslo korpspenger for å fikse på negler

Aktor Arild Eikås la frem påstand om 45 dagers betinget fengsel for 39-åringen som er tiltalt for underslag fra Fredrikstad gutte- og jentemusikk.

Aktor Arild Eikås la frem påstand om 45 dagers betinget fengsel for 39-åringen som er tiltalt for underslag fra Fredrikstad gutte- og jentemusikk. Foto:

Av
Artikkelen er over 9 år gammel

Det som begynte med en tiltale på underslag av rundt 250.000 kroner, kokte ned til cirka 50.000 kroner i løpet av onsdagens rettsforhandlinger.

DEL

Med det senkes også strafferammen for den 39 år gamle Fredrikstad-kvinnen.

Kvinnen var leder for Fredrikstad jente- og guttemusikk i halvannet år, fra mars 2009 til juni 2010.

Aktor Arild Eikås la ned påstand om 45 dagers betinget fengsel og erstatning av 50.606 kroner.

I kjølvannet av etterforskningen kom det også opp en tilleggstiltale.

Kjørt uten førerkort

39-åringen forklarte til politiet at noen av pengene som er underslått har blitt brukt til bensin, som da avdekket at hun har kjørt uten førerkort.

Førerkortet mistet hun i august 2009, etter å ha kjørt i tablettrus.

For dette tilfellet la aktor ned en påstand om å miste retten til å kjøre bil «for alltid», noe som tilsier at hun ikke kan kjøre opp på nytt før om fem år.

Les også: Korps kan bli lagt ned etter underslag

Pengerot

At tiltalen kan gå ned med hele 200.000 kroner, forklares i retten med at det mangler bevis og at man ikke har full klarhet i hva som ble gjort av avtaler mellom korpsstyret og tiltalte hva angår bruk av telefon og bensin.

Tiltalte gjorde rede for og tilsto å ha brukt 50.606 kroner til eget forbruk.

Her lå det blant annet flere besøk hos frisører og neglesalonger, kontantuttak, matinnkjøp og betaling i møbelforretninger.

Forsvarer Øyvind Abrahamsen mente at det lå formildende omstendigheter i at tiltalte ikke hadde organisasjonsbakgrunn og at hun takket ja til et verv ingen andre ville ha.

Les også:

Artikkeltags