– Kvakk! Jeg kan komme til dere! Donald Duck og vennen hans kommer gjerne på besøk

Ducker opp? Handlingen i en ny Donald Duck-historie kan bli lagt til Fredrikstad, kalt Fjærdrikstad.

Ducker opp? Handlingen i en ny Donald Duck-historie kan bli lagt til Fredrikstad, kalt Fjærdrikstad. Foto:

Artikkelen er over 1 år gammel

Donald Duck og vennene hans kommer gjerne til Fredrikstad, unnskyld, Fjærdrikstad, i en ny historie, Men da må du stemme dem frem.

DEL

Det pågår nemlig en uhøytidelig konkurranse på klikk.no mellom fire norske byer.

Der kan man stemme på Fredrikstad, Hamar, Stavanger eller Trondheim - og vinneren får besøk av Donald&co i en splitter ny Donald-historie. I riktig Donald-ånd er byene omdøpt til Fjærdrikstad, Hahahamar, Stavander og Trandheim.

– Historien vil trykkes i Donald-bladet senere i år, i forbindelse med bladets 70-årsjubileum, forteller redaktør Marius Horn Molaug.

Foreløpig er det Fjærdrikstad som leder, med over 50 prosent av stemmene. Søndag morgen var det 538 personer som hadde stemt på byen vår.

Hahahamar er nummer to med 23 prosent av stemmene.

Fredriksstad Blad har flere ganger skrevet om det første Donald-nummeret i 2018 som hadde et detaljert kart over Fjærdrikstad.

Lokale navn på gater, bruer, steder og plasser fikk en donaldvri, som Fisegran fort, Galebyen, Fislebyveien, Crocs-huset og Stjertehallen.

Hvis det er Fjærdrikstad som vinner avstemningen, er det dermed duket for det som kan bli en latterlig donaldgod historie fra byen vår.

Send inn tekst og bilder «

Fortell nyheter om deg selv, din forening, ditt kultursted osv., både på nett og i papir

Artikkeltags