Tirsdag hadde Kristiansen, arkitektene Jarl Ture Vormdal og Hildegunn Halvorsrød fra Griff arkitektur og Charlotte Sætre fra Norsk Form, et møte med fire tredjeklassinger fra Cicignon barne- og ungdomsskole. Møtet var det første i sammenheng med utstillingen «Building Blocks» som skal foregå ved Norsk Design- og Arkitektursenter i Oslo fra 1. oktober til 27. november, og som går ut på at arkitekter skal visualisere og sette til live seks bygninger basert på skisser og tegninger fra barn.

Del på Facebook
– Dette er kjempeidé. Jeg vet godt hva barn er i stand til å utrette med sin fantasi, så jeg har god tro på at resultatet kommer til å bli strålende sier Øistein Kristiansen.

Vil få frem barnas stemme

– Til tross for barns kreative evner, blir de sjelden spurt eller hørt når nærmiljøet planlegges. I dette prosjektet gir vi barna stemme og en avgjørende rolle, i form av at de står for grunnideene i utformingen av byggverkene som skal fremstilles, sier prosjektleder i Norsk Form Charlotte Sætre, som legger til at mennesker og dyr er de yngste barnas tema for utstillingen.
– I dag skulle barna formidle hva de er opptatt av og hva de ønsker for sine bygg til arkitektene, med utgangspunkt i mennesker og dyr. Vi vet at barn er glade i dyr, og at dette kan være en motivasjonsfaktor, samtidig som de da kan lage noe som er tilpasset alle skapninger, avslutter hun.

Ny måte å jobbe på

– For oss arkitekter er det spennende å ha barn som oppdragsgivere. Ideene som kommer frem er antageligvis totalt forskjellige fra det vi er vant til, men vi håper at vi skal klare å sette deres fantasi til live når vi samler alle forslagene til et helhetlig byggeprosjekt, sier arkitekt Jarl Ture Vormdal.

Tarantell i huset

– Jeg håper at min fantasi vil være til hjelp, slik at tarantellen som skal bo der får det kjempebra, avslutter Dina Killi.