Kjører du innfartsåren fra St. Croix mot Gressvik kan du ikke unngå å se det enorme veggmaleriet «Save the planet».
– Dette kunstverket er vårt bidrag til en vakrere by. Vi ser på dette som byforskjønnelse, sier kulturhusleder Heidi Kulsli, som er strålende fornøyd med det ferdige resultatet.

Del på Facebook

Ærefullt oppdrag

Det er graffitikunstneren Stubberud som står bak veggmaleriet. Han har ikke tall på hvor mange spraybokser som har gått med til å lage det enorme kunstverket.
– Det var et ærefullt oppdrag, som jeg ikke har tatt lett på, forteller Stubberud.
Han holder seg på god avstand og bak mørke solbriller når FB vil ta bilde av kunstneren og verket. De som har holdt på med graffiti i Fredrikstad siden slutten av 1980-tallet har en grunnleggende skepsis til å havne i media.

Har brukt to måneder

– Graffiti blir fortsatt fremstilt som søppel og tagging av media og myndigheter. Jeg har ønsket å gi den fordommen nådestøtet med arbeidet jeg har lagt ned i dette maleriet. Jeg har brukt to måneder på det, forteller Stubberud.

Del på Facebook
Han var en del av hiphopmiljøet på St. Croix for 20 år siden, og flere av den gamle gjengen og nye husbrukere var samlet til fest ved avdukningen fredag kveld.
– Den graffitien vi holdt på med for 20 år siden var fine ting. Det tok myndighetene bort, så fikk de det vi har nå: stygg tagging på hvert gatehjørne, Gatekunst er mer respektert og en naturlig del av bybildet i andre land, sier Stubberud til FB.

Hva synes du om grafittien? Bruk kommentarfeltet under