Fredriksstad Blad innfører Spårkprisen

Sånn gikk det da vi skulle fortelle om fremragende bruk av norsk. Nå innfører vi Spårkprisen på årntli'.

Sånn gikk det da vi skulle fortelle om fremragende bruk av norsk. Nå innfører vi Spårkprisen på årntli'.

Artikkelen er over 4 år gammel

Hjelp oss å finne verdige nominerte - foruten oss selv!

DEL

Tirsdag denne uken gjorde vi oss skyldig i en ufrivillig morsom skrivefeil. I en sak i papiravisen om at den lokale forfatteren Ivo de Figueiredo er nominert til Språkprisen, som deles ut av Språkrådet, var tittelen "Nominert til Spårkprisen". VG har omtalt feilen under vignetten "Utrolige historier", og har snakket med direktør Åse Wetås i Språkrådet. Direktøren ler av tittelblemmen, og trøster oss med at skrivefeil kan hende selv den beste:

– Her har Fredriksstad Blad vært maksimalt uheldige.

Nominér kandidater!

Vi er ikke alene om å være uheldige, og derfor lager vi en lynkjapp, lokal kåring av "Spårkprisen i Fredrikstad". Første nominerte er selvsagt oss selv, og i farta kommer vi på det store banneret FFK-supporterne i Plankehaugen laget da den populære spissen Markus Ringberg hadde forlatt laget i protest og reist til Hamar sommeren 2008. Da Markus var tilbake på Stadion i Ham-Kam-drakt samme høst, ble han møtt med et 20 meter langt banner med påskriften "TAKK FÅR ALT MARKUS".

Har du flere eksempler på skriveleifer som fortjener å bli nominert til Spårkprisen, så send til rene@f-b.no. Den som nominerer det som blir vinneren, får fire kinobilletter!

Flere kandidater

Det gikk litt fort i svingene da Østfold fylkeskommune skulle utlyse stillingen som ny rektor på Frederik II videregående skole. Kommunen rasjonaliserte bort en bokstav for mye da de laget skilt med gatenavn etter en av byens store sønner. Statens Vegvesen fant opp et helt eget ord på engelsk da de skulle skilte nytt kjøremønster i Hvaler-tunnellen.

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken