Gå til sidens hovedinnhold

MGP jr-Ella og en gran fra Smertu fikk julen til sentrum

Artikkelen er over 3 år gammel

Tross et realt ruskevær og en god porsjon dramatikk tidligere på dagen ble det lys i treet på Stortorvet torsdag kveld. Superstjerna Ella Lockert Postl (12) fra MGP junior sang sin «Pop drop song» – og skrev autografer!

– Jeg gleder meg veldig, og det er skikkelig hyggelig å være her. Flere har kommet bort til meg og spurt om både autografer og selfies, smiler 12-åringen, som mange bare kjenner som MGP jr-Ella.

Hun kom seg helt til superfinalen i årets Melodi Grand Prix junior, og var hyret inn for å synge under årets julegrantenning på Stortorvet.

Se video av julegrantenningen lenger ned i saken!

Og mange hadde trosset det dårlige været og møtt opp ved Rådhuset for å gå i lystog mot Stortorvet. I front gikk Fredrikstad Pikegarde etterfulgt av Fredrikstad Janitsjarskole.

– Dette er vårt første juleoppdrag i år, og vi har hatt julemelodier på notestativet i fire uker nå, sier leder Morten Langvik.

De spilte opp til flere julemelodier det garantert var mange som ikke hadde hørt på nå snart ett år, og korpsmusikantene var utstyrt med hodelykt utenpå nisseluene for å kunne se nettopp notene.

 

Julelysene kortsluttet!

Men det var ingen selvfølge at julegrana kunne tennes når de mange som gikk i toget ankom Stortorvet.

– Det har vært en utfordring med været i dag, og tidligere i dag kortsluttet lysene på treet, sier sentrumsleder Line Jeppesen.

Når problemet var løst viste det seg så at julestjerna i toppen av treet hadde røket!

 

– Og ikke nok med det. Det var så mye vind en periode her at Nettpartner, som skulle opp med lift for å bytte stjerne, ikke kom seg opp. Først ved 16-tiden var ny stjerne på plass, sier Jeppesen, som da kunne puste lettet ut.

30 år gammelt tre

På Stortorvet sto mannskoret Skiold fra Gressvik klare på scenen.

– Vi er 32 gutter som skal ta to sanger vi kan godt. Vi har jo sunget i 102 år, smiler Harald Hurrød i koret.

Etter at gutta var ferdig sto ordfører Jon-Ivar Nygård klar, og han kunne fortelle at årets julegran var fra Smertu på Kråkerøy.

Ordføreren teller ned og det blir lys!

 

– Treet er 15 meter høyt og cirka 30 år gammelt. Det er hyggelig å kunne stå her å tenne julegrana, noe vi har gjort gjennom 50 år her i byen, sier Nygård.

Ordføreren har for øvrig nylig vært i Fredrikstads vennskapsby Aalborg med en julegran fra oss.

– Det er en fin juletradisjon for meg. Jeg har vært der 5-6 ganger, men Fredrikstad har faktisk gitt Aalborg julegran i 56 år nå, sier Nygård.

Kommentarer til denne saken

Kommentarfeltet er stengt. Det åpner igjen klokken 06:15.