Gå til sidens hovedinnhold

Garden kommer til Fredrikstad – spiller til inntekt for modelljernbanesenteret

Artikkelen er over 2 år gammel

For kort tid siden spilte Arve Tellefsen til inntekt for modelljernbanesenteret i Gamlebyen. Enda mer penger kan det bli når modelljernbanesenteret får besøk av Hans Majestet Kongens garde i mai.

– Dette er den fineste julepresangen jeg har fått, sier Ulf Berg, styreleder i Gamlebyen modelljernbanesenter, om meldingen han nettopp har mottatt fra Hans Majestet Kongens garde:

26. mai stiller de opp på Kongstenhallen med hele troppen.

– Vært veldig heldige

– Vi har vært veldig heldige. De kommer med hele kompaniet sitt – med musikkorpset som skal holde konsert og med drillkorpset som skal holde oppvisning, sier Berg.

Han har selv vært med på å arrangere konserter og oppvisninger med garden to ganger tidligere, men da har formålet vært å skaffe inntekter til Fredrikstad Ballklubb.

Nå er det Gamlebyen modelljernbanesenter som er formålet, og Berg legger ikke skjul på at han håper at konserten skal sørge for skikkelig fortgang i arbeidet med å ferdigstille den siste utvidelsen ved Gamlebyen modelljernbanesenter:

Den nye fløyen i etasjen over spisestedet Majoren.

– På de tidligere arrangementene med garden, har det kommet over tusen hver gang. Nå går alle inntektene fra billettsalget til modelljernbanesenteret, sier Berg.

Arbeidene pågår for fullt

Han opplyser at arbeidene med den nye fløyen pågår for fullt, og at en stab av frivillige på 14–15 personer er på plass hver tirsdag for å forme den nye avdelingen.

– Det går fremover. Nå har de begynt å lage traseer og sånn. Det er flere lokale næringslivsbygg som er sponset og som skal inn der. Nå er de ferdige med XL Bygg og Circle K, og holder på for fullt med Mills-fabrikken på Østsiden. Dette ser veldig profesjonelt ut, sier Berg.

Han opplyser at Arve Tellefsen-konserten i slutten av november innbrakte 70.000 kroner til arbeidet.

Kommentarer til denne saken