Hadde det ikke vært ille moro om Donald Duck og vennene hans tar seg en tur til Fredrikstad, eller Fjærdrikdstad, i en historie som kommer på trykk senere i år?

Se for deg Donald på Fisegran fort, gå langs Andpromenaden, besøke Galebyen eller spille hockey mot Ørjan Sløvdal i Stjertehallen?

Kan få en egen stripe i bladet

Som FB har skrevet tidligere, valgte Donald seg nettopp Fjærdrikstad i det første bladet i 2018, med et veldig festlig bykart. Der finner vi stedene nevnt over, pluss en haug til, som vil få mange til å le.

Her trekkes våre kjendiser frem, som Andhalv Zzzart, Fjærdrikstads mest berømte filmregissør som har spilt inn film i Fjollywood, Elgvill Brillo Fjoldsen, Fetter Kvakkastrofe, Paimon og Svinand "Røysman" Svorbjørnsen.

I etterkant av utgaven dukket det altså opp en konkurranse på klikk.no mellom fire byer som kunne få besøk av den glade anda i 2018.

– Historien vil trykkes i Donald-bladet senere i år, i forbindelse med bladets 70-årsjubileum, fortalte redaktør Marius Horn Molaug til FB tidligere i år.

Hahahamar puster oss i fjæra

Når vi nå skriver lørdag formiddag er det kun én dag igjen av konkurransen, og det er svært jevnt mellom Fjærdrikstad og Hahahamar.

Klokken 15 lørdag hadde Fjærdrikstad 47,37 prosent av stemmene med 10.407 stemmer, mens Hahahamar hadde 46,71 prosent av stemmene med 10.262 stemmer.

Det skiller altså bare 145 stemmer mellom oss og Hamar.

Stavander og Trandheim kan man nok avskrive med henholdsvis 429 og 870 stemmer.

Da FB skrev om konkurransen tidligere i februar hadde Fredrikstad 50 prosent av stemmene, mens Hamar «bare" hadde 20, så innbyggerne ved Vikingskipet puster oss nå noe veldig i nakken.