Gå til sidens hovedinnhold

Mikset pubkultur og kunst i Bryggeriet

Artikkelen er over 3 år gammel

Lørdag inviterte Per-Øivind Johannessen, i samarbeid med eierne av bryggeriet, til Kunstlab, pub og musikk i Bydalen.

I høst ble Per-Øivind Johannessen, som går under artistnavnet PØJ, leietaker i bryggeriet i Bydalen. Lørdag var kjente og ukjente invitert til en hyggelig ettermiddag med sang, musikk og kunst i skjønn forening.

En happening

– Jeg flyttet inn her i høst, og har etablert et kombinert atelier og skriverom hvor jeg maler, skriver musikk og skriver tekster. Med så flotte lokaler og en pub som nærmeste nabo syntes vi det var fint å kunne gjøre noe annerledes her, sier han.

– Jeg ville ha en happening der jeg kunne vise frem, og selge, noe av det jeg har drevet med de siste tre årene. De hyggelige gutta i bryggeriet åpnet dørene, og dermed kunne vi lage ha en hygggelig ettermiddag sammen.

 

Flere musikalske innslag

Lørdag tok han på seg trubadurhatten og spilte opp til allsang før bandet Pop Corny inntok scenen. Sist på plakaten sto Fredriksstad Mandssangerforening - og de hadde varslet at de ville stille med hele 16 mann.

Silje Andersen og Marie Larsen jobber sammen med Johannessen på St. Croix-huset, og hadde tatt turen for å høre han spille og se på maleriene hans.

– Dette er en helt perfekt måte å nyte fredagen på, sier Silje Andersen.

– Vi har et koselig lokale, vi har god musikk, også har vi flott kunst - bedre blir det ikke, legger hun til.

 

Flere arrangementer

Ragnar Vermedal, en av de 19 eierne av bryggeriet, sto bak baren denne dagen, og fortalte at det nok ikke er siste gangen de åpner dørene en helt vanlig lørdag.

– Til nå har vi hatt Oktoberfestarrangement, i tillegg til at lokalene har blitt leid ut til private selskaper. Utover våren det skje litt av hvert, blant annet skal vi feire St. Patricks Day. Det å ha slike arrangement med andre leietakere synes vi bare er positivt, og du skal ikke se bort ifra at det blir mer av det fremover.

Kommentarer til denne saken