Gå til sidens hovedinnhold

Krever 3,8 mill. i erstatning

Artikkelen er over 6 år gammel

I sin avslutningsprosedyre la Morgan Andersens advokat, Rune Gaustad, ned påstand om at Aftenposten skal betale rundt 3,8 millioner kroner i erstatning til Morgan Andersen.

Slik utviklet ankesaken seg

Ankesaken i Borgarting lagmannsrett er nå på sin siste dag.

- Det er ikke tvil om at Aftenposten-artikkelen ærekrenket Andersen.

Slik startet Morgan Andersens advokat, Rune Gaustad, sin sluttprosedyre i Borgarting lagmannsrett i dag. I drøyt 90 minutter fortalte Gaustad om artikkelen som Andersen mener er full av usanne påstander, og hvordan avisoppslaget har gått utover både helsen, arbeidssituasjon og økonomien til den tidligere NISO-, Lyn-, FFK-, og Stjernen-lederen.

Artikkel fra 2011

Det er Aftenpostens artikkel "Ny millionutbetaling granskes" som er kjernen i saken. I artikkelen som sto på trykk 14. desember 2011, hevdet avisen at Andersen sto bak en mistenkelig avtale rundt spilleren Abgar Barsom. Avtalen minnet mye om den mye omtalte Piiroja-avtalen.

Andersen har hele tiden hevdet at han ikke har hatt noe med den mistenkelige avtalen å gjøre, og at han var sykemeldt på den tiden da avtalen ble inngått.

3,8 millioner

Gaustad presenterte et inntektstap på 1.822.000 kroner. I tillegg kommer et krav om oppreisning og betaling av saksomkostninger. Totalt er kravet på rundt 3,8 millioner kroner.

Tidligere på dagen torsdag var også ekspert i presseetikk, Gunnar Bodahl-Johansen, vitne i saken. Det var han som rådet Andersen om å gå til Pressens Faglige Utvalg, hvor Aftenposten også ble dømt for brudd på god presseskikk.

I sin sluttprosedyre gikk Andersens advokat, Rune Gaustad, hardt ut mot Aftenposten og journalist Marius Vik.

- Artikkelen er skrevet ut ifra at journalisten hadde to fakturaer om scouting, i tillegg til anonyme kilder. Journalisten visste at Andersen var sykemeldt. Han visste at Morten Huth og Per Morten Haugen hadde tatt over Andersens stilling. Journalisten visste også at Huth hadde undertegnet fakturaen. Journaliten var heller ikke i kontakt med Morten Huth, sa Andersens advokat i retten.

Etter lunsj skal Aftenpostens advokat, Jon Wessel-Aas, holde sin avslutningsprosdyre. Saken avsluttes i Borgarting lagmannsrett i dag.

Kommentarer til denne saken