Ikke like stas med sand som med kunstis

BALLUTLÅN NESTE ÅR: Værste AS vurderer om ikke en ordning med utlån av baller vil føre til at flere bruker den nye sandvolleyballbanen neste år.Foto: Marianne Holøien

BALLUTLÅN NESTE ÅR: Værste AS vurderer om ikke en ordning med utlån av baller vil føre til at flere bruker den nye sandvolleyballbanen neste år.Foto: Marianne Holøien

Av
Artikkelen er over 4 år gammel

Neste år håper Værste AS å øke bruken av sandvolleyballbanen på Værste med mer informasjon og tiltak som skal gjøre det enklere å ta banen i bruk.

DEL

— Det går jo litt på kunnskapen om at banen er der. Og det går på tilgjengelighet. Tenk om publikum for eksempel hadde hatt mulighet til å låne seg en ball fra et sted i nærheten, for eksempel hos O'Learys. Det hadde nok forenklet veldig og ført til at banen ble mer brukt, sier Øivind Kvammen, markeds- og forvaltningsdirektør i Værste AS.

— Ganske sporadisk

Verken han eller idrettskonsulent Bjørg Lilledal i Fredrikstad kommune, som har ansvaret for driften, har noen tall på hvor mye det nye nærmiljøanlegget er blitt brukt i sommer, men Kvammen anslår at bruken har vært «sporadisk».

— Vi er litt usikre på hvor mye den er blitt brukt. Selv har jeg egentlig ikke sett den i bruk så veldig mye, men jeg har samtidig en kollega som er med i en barselseng som møtes ukentlig der. Inntrykket vårt er at bruken er ganske sporadisk, sier Kvammen.

Det var i utgangspunktet planer om å lage sandvolleyballcup under årets Glommafestivalen i sommer.

– Vi må jo bare beklage at vi ikke fikk til den cupen vi hadde tenkt under Glommafestivalen. Vi var ikke nok på for å få med lag. Men under den store cupen på Stortorvet var banen i bruk til trening i forkant av kampene på Stortorvet, sier Kvammen.

Vil skape mer trøkk

– Besøket har vært litt mer beskjedent enn vi hadde trodd. Den har vært mindre i bruk enn kunstisbanen. Vi må nok bidra litt mer aktivt neste sommersesong. Nå skal vi snart evaluere, og da må vi se hva som skal til for å skape mer trøkk der, sier han.

Idrettskonsulent Bjørg Liljedal i Fredrikstad kommune understreker at det ikke er besynderlig at flere oppsøkte banen da kunstisen lå der enn etter at isen ble skiftet ut med sand.

Sand i flere uker til

– Det var ikke å forvente. Det er nok i utgangspunktet med eksklusivt med kunstis, sier Liljedal, som karakteriserer Kvammens idé om utlån av baller fra et nærliggende lokale som en strålende idé.

I neste uke skal Værste og Fredrikstad kommune, som drifter banen, planlegge kommende vintersesong sammen. Når sanden skal vekk og når isen kan være på plass, er med andre ord ikke bestemt ennå.

– Men jeg vil vel tippe at sanden iallfall blir liggende ut september, sier Liljedal.

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken