Gå til sidens hovedinnhold

Storkontroll på grunn av russetreffet

Artikkelen er over 4 år gammel

Statens vegvesen og politiet gjennomfører flere kontroller i Haldendistriktet. Målgruppa er russ, men også vanlige bilister og sjåfører kontrolleres.

(Halden Arbeiderblad)

Da HA ankom stoppunktet på riksveien tvers overfor Volvo på Sørlifeltet var flere kjøretøy blitt avskiltet, men ingen russebiler eller russebusser. De andre kjøretøyene fikk kjennetegnene fjernet på grunn av at det forelå begjæring om avskilting.

Fem avskiltinger

Kontrolleder Vidar Samuelsen bekrefter at anledningen til kontrollen er helgas landstreff for russ i Halden. 8.000 russ er ventet.

 

Han forteller om fem avskiltninger og om noe feil bruk av prøvekjenningsmerke i løpet av de fem timene som hadde gått da HA var på stedet.

 

15 russebusser

Lenger nede på riksveien, ved rundkjøringen nær Lundestadbrua, stoppet politi og ansatte fra veivesenet russebussene som kom trillende inn mot Halden.

– Vi har tatt inn 15 russebusser så langt. Det har egentlig gått veldig bra. De fleste bussene har aggregat til musikkanlegg, og det kan ikke være påslått under kjøring. Derfor har de måttet koble fra aggregatet, forklarer kontrolleder Jens Mikkel Ørseng på dette stedet.

– De er jo litt tøffe!

 

– Foreløpig ser det veldig bra ut, sier han og roser sammen med kollegene russen: – Det er utrolig mye hyggelig ungdom.

– Hva syns du om russebussene?

– Mye kreativt. De er jo litt tøffe, svarer Ørseng.

Kommentarer til denne saken