Trefellingsfirma felt av Skatt Øst

Trefellingsfirmaet skyldte moms og ble slått konkurs av Skatt Øst.

Trefellingsfirmaet skyldte moms og ble slått konkurs av Skatt Øst. Foto:

Skyldig moms satte en stopper for enkeltpersonfirmaet som jobbet innen trefelling. Mandag ble selskapet begjært konkurs i Fredrikstad tingrett.

DEL

Klatrefelling, hugst, linjerydding, grøntarbeid og vaktmestertjenester. Dette var bransjen enkeltpersonforetaket jobbet med. Men et krav fra Skatt Øst på 271.121 kroner for skyldig moms, gebyr og forsinkelsesrenter gjorde at det nå er over med trefellingen. Skatt Øst begjærte selskapet konkurs og fikk tingrettens medhold i kjennelsen som ble avsagt.

Advokat Vigdis Brandstorp ble oppnevnt som bostyrer også for dette selskapet. I likhet med de andre to selskapene som ble slått konkurs mandag og hun ble oppnevnt som bostyrer i, skal skiftesamlingen avholdes med 20 minutters mellomrom den 22. november.

Trefellingsfimaet ble etablert av en ung mann i slutten av tjueårene som enkeltpersonforetak i mai 2014. Innehaveren møtte ikke til rettsmøtet mandag formiddag, og i kjennelsen la retten Skatt Øst sin fremstilling til grunn, og antok at saksøkte er insolvent.

Ingen av de saksøkte i de tre konkursene advokat Vigdis Brandstorp ble oppnevnt som bostyrer i, møtte i retten. Ingen av de hadde heller gyldig fravær heter det i kjennelsene.

Det konkursrammede enkeltpersonforetaket er ikke identisk med firmaet til amerikaneren Derek Wheeler, En mot tre, som blant annet var med da dyrene ved 2. dam ble skåret ut.

Artikkeltags