– Alarmene piper hele tiden, og spesielt på barn. Datteren min sto på hendene i vannet, og da gikk det ikke lang tid før alarmen gikk – noe som førte til at vi måtte få ny alarm. Da måtte vi igjen ha hjelp for å komme inn i garderobeskapet etterpå, opplyste en badegjest etter å ha besøkt Kongstenbadet rett etter åpningen.

Drukningsalarmer som går av uten grunn i ett sett, har vært en snakkis blant en del som har besøkt badet den siste uken.

20-30 ganger om dagen

I snitt har alarmen gått av 20–30 ganger om dagen, opplyser sier Glenn Andersen, daglig leder for kommunens svømmetilbud.

– Det har vært litt mye falske alarmer. Vi har meldt fra til og snakket med leverandøren. Nå har vi en dialog der vi tester og går gjennom kalibreringssystemet og jobber for å få ned antall feilalarmer, sier Andersen.

Alarmene virker slik at de går av dersom en person ikke beveger seg på en viss dybde. Det er ulike nivåer på alarmene i Kongstenbadet, alt ettersom det dreier seg om voksne, svømmedyktige personer og ned til små barn som overhodet ikke kan svømme.

  • LES OGSÅ: t

– Halvparten skyldes feil bruk

– Det må sies at rundt halvparten skyldes nok feil bruk. Blant annet har noen tatt armbåndet rundt foten. Da vil alarmen gå av når vedkommende står stille i vannet, sier Andersen.

Kongstenbadet har imidlertid kuttet ut de aller mest følsomme alarmene som går av aller raskest.

– Barna får nå en alarm som er et hakk større, sier Andersen.

Han minner om at Kongstenbadet er det første badeanlegget i Norge som tar et slikt system med drukningsalarmer i bruk.