Kongsten-dusjene blir fikset tidligst i morgen

I ORDEN DENNE UKA? I løpet av uka håper Fredrikstad kommune det er slutt på kaldt vann i dusjene i garderobene på Kongstenbadet. Problemet er tidligst fikset på tirsdag.

I ORDEN DENNE UKA? I løpet av uka håper Fredrikstad kommune det er slutt på kaldt vann i dusjene i garderobene på Kongstenbadet. Problemet er tidligst fikset på tirsdag. Foto:

Artikkelen er over 2 år gammel

I aller beste fall kan temperaturproblemene med dusjene ved Kongstenbadet være fikset tirsdag denne uka.

DEL

– Meningen var å få arbeidet utført i dag, men rørleggerne venter på deler som er forsinket. Det er antatt at disse delene kommer i dag. Da vil det tidligst kunne skje noe i morgen, sier Glenn Harald Andersen, daglig leder for kommunens offentlige badetilbud.

– Gammelt møter nytt

Det var i forrige uke Fredriksstad Blad fortalte om badegjester som reagerte på at dusjene i badeanlegget tidvis sender ut bølger av kaldt vann. Andersen kan fortelle at det har vært utført alle mulige kartlegginger og feilsøkninger den siste uken, og én ting synes klart:

Feilen har overhodet ikke noe å gjøre med den store rehabiliteringen til 173 millioner kroner, som ble avsluttet i januar i fjor.

– I korte trekk handler det om at gammelt anlegg møter nytt der vannet kommer inn i Kongstenbadet. Der har det oppstått problemer med fordelingen av varmt vann i anlegget. Dette har ikke noe å gjøre med renoveringen, men dreier seg om stedet der varmtvannet kommer inn i anlegget, sier Andersen.

Forståelsesfulle gjester

Han opplyser at en rekke tiltak har vært testet den siste uken.

– Dette har ikke gitt det ønskede resultat. Alt fra dusjhoder til hvor vannet kommer inn, har vært utforsket. Nå håper jeg dette er oppe og går så fort som mulig, sier Andersen.

– Har det vært mange reaksjoner fra badegjestene?

– Det har vært en del reaksjoner, men jeg vil ikke akkurat si at sinnene har stått i kok. Jeg skjønner jo at publikum vil ha stabil temperatur i dusjen – det forventes jo – men jeg vil ikke si at det har vært noe sinne. Tvert imot har vi som jobber i badet møtt stor forståelse. Folk skjønner jo at det ikke er vi som kan gå og utføre ting selv i kjelleren når noen klager på vannet. Vi må hver gang melde videre til Drift og de må sjekke. Vi i badet har ikke noe med den tekniske driften å gjøre, sier Andersen.

– Ikke bare kaldtvann

Han presiserer for øvrig at badegjestene bare får kaldt vann i dusjen for tiden.

– Det er for øvrig ikke sånn at det bare er kaldt vann i dusjene. Men du kan få en periode på kanskje 30 sekunder med kaldt vann før du får en ny bølge av varmtvann igjen. Trykket faller og stiger i perioder, sier han.

Det var for øvrig tekniske problemer ved Kongstenbadet også i januar. Da måtte badet stenges en søndag, men kommunen klarte å fikse feilen slik at det holdt med å lukke badet den ene dagen.

Artikkeltags