Truls Torp (17) vant verdensmesterskapet i dødsing: – La inn favoritttrikset

Truls Torp ble verdensmester i VM i dødsing.

Artikkelen er over 3 år gammel

Lørdag ettermiddag hev Fredrikstad-gutten Truls Torp (17) seg ut fra stupetårnet på Frognerbadet i VM-finalen i døds. Det sto til gullmedalje.

DEL

– Dette hadde jeg ikke tenkt i det hele tatt. Det gikk bare over all forventning, sier Truls Torp fra Øyenkilen etter at han klinket ut 97 dødsekonkurrenter i «VM i døds» i Frognerbadet i helgen.

Fem Fredrikstad-dødsere

Av en kameratgjeng på fem unge dødsere som dødser jevnlig på Kongsten, var det han og Vetle Killi som var blant de 34 som gikk videre til lørdagens konkurranser etter fredagens kvalifiseringsrunde. Herman Syversen (14), Edvard Lund (17) og Sivert Lund (15) fra Fredrikstad deltok også, men gikk ikke videre.

VERDENSMESTER: Truls Torp med beviset på VM-seieren. (Foto: Privat)

VERDENSMESTER: Truls Torp med beviset på VM-seieren. (Foto: Privat)

Ved 17.30-tiden lørdag var det klart at begge de to hadde gått videre til semifinale. En drøy halvtime senere hadde Torp tatt seg videre til den endelige finalen. Som han altså vant.

– Jeg dunket ut han som har vunnet tre år på rad, bobler 17-åringen på søndag.

For de som ikke helt vet hva dødsing er, handler det om å kaste seg ut i vannet fra høyder - og gjøre triks i luften så lenge som mulig før man treffer vannet.

– Dødsing handler om å eie luftrommet før du treffer overflate, vise at du er kongen på Frognerbadet. Du kan hoppe uti i stjerneform, men rett før du lander skal du liksom krølle deg sammen, sier Torp.

– Blir rød på kassa

 – Og det rekker du hver gang?

– Jeg har ikke fått noen alvorlige skader ennå, men man blir rød på kassa. Og har gjerne ømme skuldre dagen etter, sier Torp.

– Hvordan feiret du seieren, da?

KOM LANGT:  Truls Torp (17) og Vetle Killi (16). Foto: Privat

KOM LANGT: Truls Torp (17) og Vetle Killi (16). Foto: Privat

– Egentlig var det sånn «After-døds» der inne. Men der var det 18-årsgrense og litt alkohol og sånt, og ingen av oss er jo gamle nok. Så jeg dro på restaurant med familien og sov på hotell, og det var bra, det, sier 17-åringen, som til daglig er elev på medier og kommunikasjon ved Glemmen videregående skole.

Skal fortsette

Han forteller at det er det siste året at han og kameratgjengen har vært faste innslag på Kongsten for å gjøre dødsetriks. Nå har gjengen fått blod på tann og bestemt seg for å delta på «VM i døds» i årene fremover.

– Vi er en kameratgjeng som bare elsker det greiene der. Dette skal bli tradisjon!

Artikkeltags