Gå til sidens hovedinnhold

Regner med å fylle Bøndernes Hus under folkemøte om busstilbudet

Artikkelen er over 4 år gammel

Onsdag kveld blir det folkemøte om hvordan rutetilbudet i Skjærviken, Kjølshunn og Selbak kommer til å se ut når det nye rutetilbudet er på plass.

– Vi regner med å fylle Bøndernes Hus. Vi har fått masse tilbakemeldinger fra folk som vil komme. Det som er litt spesielt nå, er at det er mange som aldri har vært aktive til å delta på møter som nå sier at de skal komme. Dette gjør noe med folkesjela hos oss, sier Knut-André Haugen, leder i Skjærviken lokalsamfunnsutvalg. Det er lokalsamfunnsutvalgene i Skjærviken og Selbak samt velforeningene i Skjærviken og Kjølshunn som står bak møtet.

Redde for å miste tilbudet

For i Skjærviken og på Kjølshunn har engasjementet vært skyhøyt etter at det ble kjent hvilke ti stamlinjer som skal utgjøre hovedstammen i busstilbudet i Nedre Glomma i fremtiden.

I forslaget, som behandles i fylkets samferdselskomité og fylkesutvalget denne uken, snur nemlig stamlinjebussen på Begby istedenfor å kjøre innom Kjølshunn og Skjærviken. Denne bussen kjører også innom Selbak, og mange er bekymret for å miste busstilbudet til Selbak fra Skjærviken.

Til møtet kommer Jostein Haug, samferdselssjef i Østfold fylkeskommune, for å fortelle hva som ligger bak forslaget som fylkespolitikerne skal ta stilling til.

Har invitert politikere

– Den første delen av møtet vil være et rent informasjonsmøte hvor vi får informasjon fra fylkeskommunen. Når dette er over, åpner vi for oppklarende spørsmål og innspill. Etter dette blir det paneldebatt, sier Haugen.

Han opplyser at alle gruppelederne for de politiske partiene i bystyret er invitert til å delta på møtet og være med i paneldebatten.

– Flere har meldt at de vil komme. Arbeiderpartiet kommer, sammen med ordføreren. Fremskrittspartiet, Miljøpartiet de Grønne og Høyre har også sagt at de kommer, sier Haugen. Han opplyser at også fylkesordfører Ole Haabeth (Ap) er invitert til å være med.

– Han hadde et annet møte som måtte prioriteres og ikke mulighet til å komme, men han sa at han skulle sende enten fylkesvaraordføreren eller en kommunikasjonsrådgiver isteden, sier Haugen.

Engasjerer også på Selbak

Han har fått med seg utsagnene om at Skjærviken ligger godt an til å få et sekundærtilbud, busslinjer som skal supplere de ti stamlinjene som utgjør hovedtilbudet.

– Men jeg har fortsatt ikke klart å få ordentlig svar på hva sekundærtilbudet er. Hvis det er Flexx, er det ikke noe tilbud. Er det Halden-bussen man mener, er det heller ikke noe tilbud – iallfall ikke for dem som skal til Selbak. For oss som bor i Skjærviken, er jo Selbak på en måte sentrum, sier Haugen.

Torun Vallestrand, leder i Selbak lokalsamfunnsutvalg, er også opptatt av at bussen går innom Selbak også i fremtiden og samarbeider derfor med lokalsamfunnet i Skjærviken om onsdagens møte.

– Ruta fra Skjærviken går gjennom Selbak sentrum. Hvis den blir borte, er det et knutepunkt på Østsiden som blir borte. Vi er et sentrum med både handel, offentlig bibliotek og fergeforbindelse, sier Vallestrand.

Det er fylkestinget som vedtar det nye rutetilbudet, men både Fredrikstad og Sarpsborg er høringsinstanser. Formannskapet vedtok i forrige uke å utsette saken i påvente av mer informasjon om sekundærtilbudet.

Kommentarer til denne saken

Kommentarfeltet er stengt. Det åpner igjen klokken 06:15.