Nok en gang skal Kiwanis arrangere juleselskap på Scandic City Hotel i Fredrikstad. Arrangør Sten Eriksen tror på over hundre gjester, og ber nå om at enda flere frivillige melder seg.

– Vi trenger flere sjåfører, så hvis det er noen der ute som har en time å avse på julaften, så vil vi sette umåtelig stor pris på det, sier han.

24. selskapet på City

Allerede for 23 år siden startet rørlegger Øyvind Dahl med juleselskap for enslige. Kiwanis sine tre klubber i distriktet har videreført festen, og Eriksen forteller om en utvikling i hvilke type mennesker som deltar.

– Det var jo opprinnelig en fest for eldre enslige mennesker som ønsket noen å feire julaften med. Men de siste årene har også flere familier med innvandrerbakgrunn ønsket å feire denne dagen med oss. Så det er en ganske variert gjesteliste, sier han.

Skryter av de unge

Han skryter også av de frivillige som stiller opp på julefesten år etter år.

– Det som er ekstra fint er at mange av de frivillige er unge mennesker som egentlig ikke har noe som helst med Kiwianis å gjøre. Dette er unge, engasjerte mennesker som vil hjelpe til. Det er flott å se, sier han.

Han regner med at 30-40 frivillige kommer til å bidra til at årets fest blir en suksess.

– Det eneste vi mangler er flere sjåfører. Så vi håper veldig at noen tar kontakt slik at gjestene kommer seg hjem på kvelden, sier han.