150 år gammel storhet er historie – utgjorde sikkerhetsrisiko

ROTA IGJEN: Denne uka startet arbeidene med å fjerne et gedigent og gammelt almetre i Kirkeparken.  Onsdag var det bare rota igjen av det tidligere så staselige almetreet.

ROTA IGJEN: Denne uka startet arbeidene med å fjerne et gedigent og gammelt almetre i Kirkeparken. Onsdag var det bare rota igjen av det tidligere så staselige almetreet. Foto:

Artikkelen er over 2 år gammel

Denne uka startet fellingen av det 150 år gamle almetreet ved siden av domkirken. Kommunen våget ikke å la det stå av sikkerhetsårsaker.

DEL

– Det er som vanlig relativt kjipt når vi må felle et slikt tre. Dette treet er jo omtrent like gammelt som kirken, sa Inger Hilmersen, virksomhetsleder park i Fredrikstad kommune, da det ble kjent at kommunen hadde planer om å felle treet.

Kunne gå ut over sikkerheten

Det er et gedigent almetre mellom domkirken og lekeplassen som nå felles for at det ikke skal utgjøre noen sikkerhetsrisiko for byens befolkning. Hilmersen fortalte i februar at kommunens folk og arborister de siste årene har holdt et ekstra øye med treet.

Til slutt var dommen at treet er så skadet at det kan utgjøre en sikkerhetsrisiko.

– For åtte-ti år siden flekket en stor stammedel av treet, og det har nå et massivt sår litt oppe på stammen. Det er et slikt type stammesår som man må holde veldig øye med. Nå er rådet fra arborister etter sikkerhetskontroll at det bør felles. De har gått gjennom dette treet spesielt flere ganger og nå stoler vi ikke på at det er sikkert å ha det stående, sa Hilmersen.

Bare litt av stammen igjen

I tillegg til at treet hadde et stort sår i stammen, var det også todelt i toppen – noe som forårsaket fare for at det kunne spjære i toppen.

Da Fredriksstad Blad var innom Kirkeparken onsdag, var det bare rota igjen av det tidligere så staselige almetreet.

Artikkeltags