Martine så en annonse for Postens hemmelige julevenn på Instagram og bestemte seg for å være med. Selv sier hun at hun synes julaften av og til kan være en tung tid.

– Det er i grunnen lenge siden jeg har hatt en ordentlig god jul, forteller hun og forklarer at hun fylte ut et spørreskjema på postens hjemmeside der hun fortalte litt om seg selv.

Strikket gryteklut

For tiden bor Martine hos sin farmor og av henne har hun lært å strikke.

– Jeg skal sende en gryteklut jeg har strikket til min hemmelige julevenn, sier hun stolt.

Martine har fått vite at hun er hemmelige julevenn for en dame på 40 år som bor i Haugesund. Hvem som er Martines julevenn vet hun ikke, men hun har fått en melding med spørsmål om hva slags kjæledyr hun ønsker seg til jul.

Hemmelig julevenn er en lek mange kjenner igjen som «secret santa» eller «hemmelig venn» fra skolen. Leken går ut på å gjøre noe hyggelig for en du ikke kjenner. Den du gjør noe hyggelig for vet ikke hvem avsenderen er – derav hemmelig venn.

Man melder seg på som hemmelig julevenn, får vite hvem du skal være julevenn for. Noen blir din. Hvem det er, er hemmelig. Send så en liten gave eller julehilsen, og gjør førjulstiden hyggelig for din hemmelige julevenn. Den største gleden er å gjøre noe for andre, oppfordrer Posten på sin hjemmeside.