Gå til sidens hovedinnhold

Den skjeve gran i Råde slår til igjen - for andre år på rad ...

Artikkelen er over 3 år gammel

– Pisa har det skjeve tårnet, Råde har for andre år på rad det skjeve juletreet.

Ordene kommer fra ingen ringere enn Råde-ordfører René Rafshol, som er fremste tillitsvalgt i den såkalte «Bygda mellom byene som er bygda foran byene».

Men på skakke ser det ut til å gå i kommunen, i alle fall hva julepynten angår.

«Halvlitrær»?

Vel, det gror godt med korn og poteter og annet der, men rette juletrær, nei, det er mer for «halvlitrær» å regne (som visstnok er Østfolds vanligste tre) når det gjelder den ellers så staselige julegrana på Karlshus.

Den svaier så det holder.

Hva ordføreren ellers mener kan være forklaringen, var først vanskelig å si, fordi han torsdag var meget opptatt med å lede kommunestyremøtet i Råde.

Vi opptrådte derfor først som hans vararepresentant:

«Stormfulle høyder»?

Forklaring 1: «Tatt av vinden», var en film som i sin tid ble gjort berømt av Clark Gable & co, basert på en roman av Margaret Mitchell. Eller kanskje er det heller Emily Brontës store roman «Stormfulle høyder» som er forbildet?

Vi tør i alle fall ikke tenke på at kommunens folk serveres sterkt julegløgg FØR eller underveis mens julegrana i Råde settes på plass ...

 

Sporty svar

Men så sniker heldigvis René Rafshol seg til å taste oss noen svar på sms, mens han lar de andre folkevalgte holde sine innlegg fra talerstolen i kommunestyresalen, og han innrømmer uten blygsel:

– I Råde serveres god lokal drikke fra bøndene, og ja, det stemmer at «Tatt av vinden er forbildet», skriver ordføreren.

– Det blåser alltid på toppen av raet der treet står, opplyser ellers ordfører Rafshol, før han klubber seg videre nedover sakslisten.

Kanskje går dermed også de folkevalgtes møte sin skjeve gang?

Kommentarer til denne saken