Full oversikt: Slik kan du hjelpe andre i julen

MANGE ØNSKER: Barn i Fredrikstad ønsker seg alt fra leker til klær og bruksting. Med kundene på Torvbyens hjelp får gutten på sju år som ønsker seg en pysj akkurat det til jul.

MANGE ØNSKER: Barn i Fredrikstad ønsker seg alt fra leker til klær og bruksting. Med kundene på Torvbyens hjelp får gutten på sju år som ønsker seg en pysj akkurat det til jul. Foto:

Artikkelen er over 2 år gammel

Det finnes mange måter du kan bidra til at en annen familie får en fin jul. Her har vi samlet en oversikt over mulighetene dine i Fredrikstad.

DEL

Antall barn som lever i relativ fattigdom øker år for år. I Fredrikstad lever over 2200 barn i alderen 0 til 17 år som fattige, og for mange er juletiden aller verst. Et økende press på julefeiringen med gaver og mat gjør det vanskelig for mange. Men det finnes måter å hjelpe på, og her får du noen tips til steder du kan bidra.

Frelsesarmeens julegryter

I disse dager blir de tradisjonelle julegrytene plassert ut i byen, og håpet i år er å samle inn 500.000 kroner til mat og gaver til fattige familier i byen. Hittil i år har Frelsesarmeen i Fredrikstad rundt 150 søknader om støtte til mat og gaver til jul, og mange er personer de har kontakt med hele året. Derfor er det like stor hjelp å bidra med penger som med gaver eller mat.

Quality Hotel Fredrikstad

Quality kan man komme og legge pakker under juletreet. I fjor samlet hotellet inn 800 pakker, og håper å samle inn enda flere i år. Gavene som blir lagt under treet gis bort til organisasjonene Hjelp oss å hjelpe Østfold og Barnas Stasjon.

Oppfyll ønsker på Torvbyen

Torvbyen er det plassert et juletre som er pyntet med gaveønsker fra trengende barn i Fredrikstad.

– Det som er det fine er at dette er konkrete barn her i byen som ønsker seg konkrete ting. Kundene kan plukke en lapp med kjønn, alder og gaveønske, og kjøpe akkurat den gaven barna ønsker seg. Pakken leveres til oss på senterkontoret, forteller senterleder Mads Pedersen.

Siden innsamlingen startet har det kommet inn over 100 pakker som leveres til organisasjonen «Hjelp oss å hjelpe». De leverer riktig gave til riktig barn.

MANGE ØNSKER: Senterleder på Torvbyen, Mads Pedersen og Stine Merete Carlsen i organisasjonen «Hjelp oss å hjelpe» har allerede oppfylt mange ønsker ved hjelv av kundenes gavmildhet.

MANGE ØNSKER: Senterleder på Torvbyen, Mads Pedersen og Stine Merete Carlsen i organisasjonen «Hjelp oss å hjelpe» har allerede oppfylt mange ønsker ved hjelv av kundenes gavmildhet. Foto:

Fyll gaveesken på Østfoldhallene

I samarbeid med Blå Kors og Frelsesarmeen på Torp samler også Østfoldhallene inn gaver gjennom innsamlingsaksjonen «Hjertelig god jul». Foran Meny står en står glassboks der kunder kan legge igjen presanger til barn og unge i Fredrikstad. De merkes med kjønn og alder, og organisasjonene ser til at de kommer frem til barn som trenger det.

Boksen ble for første gang innviet for et år siden, og i løpet av desember måtte den tømmes tre ganger. Butikker og ansatte på senteret har allerede sparket i gang innsamlingen ved å legge oppi sine bidrag, og håper at flere vil gjøre det samme frem mot julaften.

TIL BLÅ KORS OG FRELSESARMEEN: Mellom Kappahl og Meny på Østfoldhallene står denne gigantiske gaveesken. Der kan du legge gaver merket med kjønn og alder. I fjor måtte esken tømmes tre ganger.

TIL BLÅ KORS OG FRELSESARMEEN: Mellom Kappahl og Meny på Østfoldhallene står denne gigantiske gaveesken. Der kan du legge gaver merket med kjønn og alder. I fjor måtte esken tømmes tre ganger. Foto:

Gi en middag i julegave

Kirkens Bymisjon samler i år, som tidligere år, inn penger til julemiddagen. Gjennom aksjonen «Gled en som gruer seg til jul» kan du bidra med penger til en eller flere middager. En middag koster 40 kroner, og du velger selv hvor mange du vil gi.

På Kirkens bymisjons nettsider kan du gi ønsket antall middager, eller du kan sende SMS «glede» til 2490, og gi to middager (80 kroner).

Hjelp oss å hjelpe - handlevogner

I flere dagligvarebutikker rundt om i fylket står det handlevogner der kan bidra med mat. «Hjelp oss å hjelpe» samler inn maten som legges i handlevognene, og distribuerer til familier i området.

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken