Tirsdag fortalte ordenssjef, Inge Jensen, til Fredriksstad Blad at den nazistiske organisasjonen Den nordiske motstandsbevegelse skal få holde demonstrasjon i Fredrikstad.

– Det skal ekstremt mye til for at vi kan nekte personer eller grupperinger å ytre seg i det offentlige rom. Dette er grunnlovsfestet, sa Jensen til FB.

Dette har skapt reaksjoner i Fredrikstad, og det har blitt tatt initiativ til både motdemonstrasjoner, samt støtteaksjon til Skeiv Ungdom for hver meter nazistene går i Fredrikstad, ettersom motstandsbevegelsen har varslet om at de vil demonstrere mot homofili.

Også ordfører Jon-Ivar Nygård viser nå sin motstand.

– Demonstrasjonen er godkjent av politiet, så det er lite vi får gjort med. Men det vil være uaktuelt å leie ut kommunal grunn. Isteden vil vi heller legge til rette for verdige motdemonstrasjoner som selvsagt må være fredelige og markere at vi står for noe annet enn hva dem gjør, forteller Nygård.

Det var Fredrikstad24 som først omtalte ordførerens motstand til demonstrasjonen onsdag ettermiddag.

– Det er også viktig at vi står støtt sammen politisk og viser at vi står for noe helt annet enn hva de gjør, jeg har også fått meldinger fra andre ordførere i Østfold som ønsker å stå sammen med oss i dette. Responsen som har vært fra folk i Fredrikstad har også vært flott, avslutter Nygård.