Joachim (24) skulle hatt bot – fikk en hyggelig overraskelse

Da Joachim Brueland (24) parkerte bilen på torvet, fikk han en hyggelig beskjed i steder for bot.

Da Joachim Brueland (24) parkerte bilen på torvet, fikk han en hyggelig beskjed i steder for bot. Foto:

Av
Artikkelen er over 5 år gammel

Onsdag 8. januar parkerte Joachim Brueland (24) ulovlig i Fredrikstad sentrum. Da han kom tilbake hadde trafikkbetjentene gitt ham en hyggelig «bot».

DEL

– Jeg skulle på en jobb på Nellys kebab i sentrum da jeg parkerte på det lille torvet på andre siden av veien. Jeg visste at jeg parkerte ulovlig, men jeg har festet et hjemmelaget parkeringsbevis i bilen hvor det står at jeg er på en jobb i nærheten og kan komme raskt for å flytte bilen, forklarer Joachim Brueland (24).

Det var en gledelig overraskelse da jeg fikk se hva som sto på lappen.

Da han etter jobben kom tilbake til bilen, lå det en gul lapp festet under vindusviskerne.

– Jeg trodde umiddelbart det var en bot, derfor var det en veldig gledelig overraskelse da jeg fikk se hva som faktisk sto på lappen, sier han.

Les også: Joachim (24) var bare på jobb, så skjedde dette

Dette står det på «boten» Brueland fikk av trafikkbetjentene:

«Vi registrerer at din parkering bryter med trafikklovgningen og Parkeringsforskriften. Fredrikstad ønsker å fremstå som en ryddig by med fokus på miljø og sikkerhet, ikke minst for de myke trafikkantene.

Denne gangen har vi imidlertid valgt å ikke gi deg kontrollavgift/parkeringsgebyr for overtredelsen. Vi oppfordrer deg til neste gang å benytte en av våre mange parkeringshus i Fredrikstad sentrum. Ha en god dag.»

– Han har spart en del penger

 Fredrikstad kommune har i omtrent tre måneder gitt ut gule lapper som ligner på parkeringsbøter, men som i stedet inneholder en hyggelig beskjed og en oppfordring om å parkere på tillate parkeringsplasser neste gang man skal parkere. Men kun hvis bilisten ikke har parkert ulovlig tidligere.

He, he, ja, da har han nok vært heldig. Hadde politiet kommet før oss hadde de nok gitt ham et gebyr på 4.200 kroner.

Biler som står parkert ulovlig registreres på de små maskinene til trafikkbetjentene og samordnes slik at alle betjentene har mulighet til å sjekke bilnummeret opp mot tidligere regelbrudd i veitrafikkloven.

Når Fredriksstad Blad forteller trafikkleder i Fredrikstad kommune, Finn-Erik Stensrød, om Bruelands opplevelse, trekker han på smilebåndet.

– He, he, ja, da har han nok vært heldig. Hadde politiet kommet først hadde de nok gitt ham et gebyr på 4.200 kroner for brudd på gågatereglementet eller skiltforskriftene, og når han i tillegg ikke fikk boten på 500 kroner fra oss, kan man vel si at han har spart en del penger, ler han.

Vil opplyse bilistene

Trafikklederen forklarer at de gjør det som en hyggelig gest mot bilistene – med et klart mål om å øke sikkerheten.

Det er sjelden vi får ros i etaten vår, men vi har fått masse positive tilbakemeldinger for dette.

– Vi er ikke til for å samle inn mest mulig penger, men for å håndheve veitrafikkloven. Kampanjen vi har hatt med de gule lappene har vist seg å ha en positiv effekt på dette, sier han og legger til:

– Vi ønsker å oppfordre bilister til å følge trafikkreglene, og vil gi dem en sjanse til å parkere riktig før vi gir dem et gebyr. Derfor fester vi noen ganger en gul lapp på bilen for å opplyse bilistene litt, sier Stensrød.

Kommunen har så langt høstet ros for kampanjen, og håper det bidrar til å påvirker bilistene til å parkere lovlig.

– Det er sjelden vi får ros i etaten vår, men vi har fått masse positive tilbakemeldinger for dette i hvert fall, sier Stensrød.

Artikkeltags