– Det er skremmende å tenke på at folk bor ute og fryser i byen vår

Lass på lass med tøy: Med hjelp fra flere har Marita Granholt (nummer tre fra venstre) og Cecilie Schibsted Eriksen (nest ytterst til høyre) tatt imot og delt ut tusenvis av vinterjakker og anet varmt tøy. Dette bildet er fra fjorårets innsamling.

Lass på lass med tøy: Med hjelp fra flere har Marita Granholt (nummer tre fra venstre) og Cecilie Schibsted Eriksen (nest ytterst til høyre) tatt imot og delt ut tusenvis av vinterjakker og anet varmt tøy. Dette bildet er fra fjorårets innsamling. Foto:

Artikkelen er over 2 år gammel

I seks år har Cecilie Eriksen og Marita Granholt samlet inn tusenvis av vinterjakker for å gi til byens trengende.

DEL

Lørdag 18. november trår de til igjen med innsamling av vintertøy på St. Croix.

For det som startet som «Prosjekt vinterjakke», er blitt utvidet til også å omfavne boblebukser, ullgensere, vintersko, barnedresser og annen varm bekledning.

Alt som kommer inn, deles ut gratis til barn og voksne på blant annet Barnas Stasjon og Varmestua via Blå Kors.

Stor giverglede

– Behovet er så stort. Det er mange som er i en vanskelig livssituasjon. Det er skremmende å tenke på at det er mange som fryser i byen vår, og at folk bor ute, sier Marita Granholt.

Sammen med venninnen Cecilie Eriksen fikk de ideen om å samle inn og dele ut vinterjakker for seks år siden. De hørte om noen som gjorde dette i Oslo og ville prøve tilsvarende i Fredrikstad.

Siden har de hver høst arrangert innsamling på St. Croix.

– Givergleden er så stor. Ett år fikk vi inn 1.800 jakker. Gjennomsnittlig ligger antallet rundt 1.000. I løpet av en uke er alt delt ut, forteller Granholt.

Gjør en forskjell

Hun og Eriksen er selv med på utdelingen. I år skjer dette på Varmestua 20. november.

– Det er jo ofte slik i innsamlingsaksjoner at man ikke ser mer til pengene eller tingene. Vi deltar derimot på utdelingen og ser at klærne går til folk som virkelig trenger det. Det er så hyggelig; de som får, er så takknemlige, sier Marita Granholt.

Hun håper at mange også i år vil komme med klær. Det eneste kravet er at tøyet må være rent og helt. Brynildsen sponser godteri til barn som vil gi.

– Dette prosjektet er blitt vår lille baby. For oss er dette en liten ting å gjøre, men det betyr så mye for så mange. Dette er vårt bidrag for å gjøre en forskjell, fastslår hun.

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken