-Ingen støyproblem

Kjell Tore Pettersen, Fredrikstad Modellflyklubb

Kjell Tore Pettersen, Fredrikstad Modellflyklubb

Av
Artikkelen er over 5 år gammel

Leder av Fredrikstad Modellflyklubb mener det er fullstendig feil at hobbyen deres representerer noe støyproblem i Gansrød-området.

DEL

Han forklarer at klubben bare bruker elektrofly i Gansrød, og at aktivitetene er på et veldig begrenset areal.
– Vi befinner oss for øvrig et par hundre meter fra stedet hvor Forsvarets skytebane lå tidligere. Våre aktiviteter opp mot en skytebane er som natt og dag, sier leder av Fredrikstad Modellflyklubb, Kjell Tore Pettersen.

– Ikke noe å klage på

– Vi flyr bare over noen jorder, vi flyr ikke over hele distriktet. Jeg forstår ikke at dette kan være noe å klage på, sier Pettersen.
Han mener det blir totalt feil å sammenligne virksomheten deres med et udempet pressluftborr, slik fylkeskommunen har gjort.
– Det er flyet mitt som avgir mest støy. Det støyer tilsvarende 63 desibel på 40 meters avstand når det er på bakken. Til sammenligning har jeg målt støyen på Glade Hjørne. 87 desibel var det meste jeg greide å måle, sier Pettersen. Han legger til at i luften er flyene nesten ikke merkbare.

Også barn og unge

Han forklarer at klubben har 40 medlemmer, og har vært med på både EM og VM. Det er mest voksne mennesker som er med på aktivitetene utendørs, mens det er mer barn og unge når det er innendørs flyaktiviteter i Kongstenhallen i vinterhalvåret.
– Vi samarbeider med speiderne, som er interessert. Vi har også pratet med mye turfolk i området. Vi har fortsatt ikke truffet noen turgåere som har noe å klage på, sier Pettersen.

Artikkeltags