Gå til sidens hovedinnhold

– Ikke noe å frykte

Artikkelen er over 10 år gammel

Alf Olsen mente beboerne på Begby har lite å frykte angående det nye botilbudet som er planlagt for personer med psykiske lidelser.

– Vi har aldri hatt problemer med beboerne på Løkkeberg-feltet. De har ikke tatt så mye som en blomst, opplyste Olsen under tirsdagens informasjonsmøte på Begby skole.

Han er nabo med botilbudet på Lundhehim og var blant mange som tok ordet på tirsdagens møte.

– Også vi var skeptiske, men vi tok feil, fortsatte Alf Olsen.

Del på Facebook

Fredrikstad kommune ønsker nå å etablere et døgnåpent tilbud for personer med kroniske psykiske lidelser like ved idrettsanlegget og Begby skole, tilsvarende prosjektet som er på Lundheim. Og mange av de 127 som hadde møtt frem tirsdag kveld var bekymret for den nye naboen som etter planen skal stå klar ved utgangen av 2012.

Stor skepsis

– Hvilke personer er det som kommer? Er de farlige? Hvilke garantier har vi for sikkerheten til barna våre? var det mange som lurte på.
Skepsisen var stor og til tider ble det en amper stemning blant forsamlingen. Mange ville ha garantier, noe de ikke fikk.

– Vi kan selvfølgelig ikke gi noen garantier. Det er totalt umulig, sa blant annet Atle Jansson i kommunen som mente man skulle være forsiktig med å stigmatisere mennesker.

– Dette vil bli boliger for personer med kroniske lidelser, ikke for rusmisbrukere, la Jansson til.

Stian K. Ørjasæther i politiet kunne opplyse om få hendelser i tilsvarende boenheter i distriktet.

– Vi har registrert svært få oppdrag til boliger det her er snakk om. Derimot har vi hatt flere utrykninger til private hjem, fortalte Ørjasæther.

Enkelte i forsamlingen hørte til gruppen det ble diskutert rundt. De likte ikke hva som ble sagt.

Beklaget brev

– Jeg er én av de dere snakker om. Jeg blir både trist og lei meg når jeg hører enkelte i forsamlingen, sa en kvinnelige tilhører.

Ellers beklaget både rektor Mona Paulsen ved Begby skole og FAU-leder Nina Marthinsen det etter hvert så mye omtalte brevet som ble sendt i forbindelse med innkallingen til tirsdagens møte.

– I ettertid ser vi at skrivet skulle vært i en konvolutt til foresatte. Vi ville selvfølgelig ikke skremme barna. Noe av hensikten var å skape et engasjement, forklarte Nina Marthinsen.

Del på Facebook

FAU-lederen åpnet for øvrig møtet med blant annet å si at de ikke kjente seg igjen i FBs artikkel pinseaften.

Den kan du lese her: Sendte skremmebrev med barna

– Jeg synes vi ble stemplet som fordomsfulle, uttrykte Martinsen, som etter møtet ikke ville utdype noe mer om saken til Fredriksstad Blad.

– Nå ser vi fremover, konkluderte hun.

Kommentarer til denne saken

Kommentarfeltet er stengt. Det åpner igjen klokken 08:00.