Skuffet Idyll-arrangør: - Sidrompa å stanse musikken før midnatt

IKKE IDYLL: Daglig leder i Idyllfestivalen, Lasse Kjønigsen, frykter å måtte si nei til store artister, fordi kommunen ser ut til å ville nekte utvidet spilletid under neste års festival.

IKKE IDYLL: Daglig leder i Idyllfestivalen, Lasse Kjønigsen, frykter å måtte si nei til store artister, fordi kommunen ser ut til å ville nekte utvidet spilletid under neste års festival. Foto:

Av
Artikkelen er over 2 år gammel

– Jeg er oppgitt over at Fredrikstad skal være så gammelmodig, sier daglig leder i Idyllfestivalen, Lasse Kjønigsen, fordi kommunen vil nekte neste års festival å spille musikk frem til midnatt.

DEL

Rådmann og ordfører mener det skal gis avslag på festivalens søknad om å få holde på en time lenger neste år. Dette fremkommer i forslaget til vedtak foran kommende formannskapsmøte 12. oktober.

– Eneste by

– Fredrikstad må være landets eneste by som nekter musikere å spille utendørs etter klokken 23.00, sier Kjønigsen, som viser til at det i både Sarpsborg og Halden kan holdes utekonserter frem til både midnatt og klokken 01.00 om natten.

– Over fjorden er det også slik. På Stavern-festivalen kan for eksempel artistene spille helt til klokken klokken 00.30, sier lederen for Idyllfestivalen, som i 2018 skal arrangeres på Stortorvet og Fisketorget i sentrum av Fredrikstad for tredje gang.

Lys og pyro-effekter

– Hvorfor er det ikke nok å holde på til klokken 23.00?

– Fordi det er snakk om store artister som gjør bruk av lys og pyro-effekter, som absolutt ikke har noen effekt tidlig på kvelden, nettopp på den tiden av året vi arrangerer festival, som er 22. juni og St. Hans-aften. Dette er jo den aller lyseste tiden på året, påpeker Lasse Kjønigsen.

– For det andre er det et såkalt Max-samarbeid mellom Sarpsborg, Hvaler og Fredrikstad, som har ulike regler på dette området, nettopp fordi Fredrikstad er den kommunen som stanser utemusikken aller tidligst, sier lederen for Idyll-festivalen.

– Får konsekvenser

«Dersom formannskapet gir utvidet spilletid til kl.24.00 for Idyllfestivalen 2018 må det påregnes at øvrige festivaler vil søke om det samme. Det er 5-6 faste festivaler i Fredrikstad om sommeren», påpeker rådmannen i sin innstilling, der han foreslår å avslå søknaden fra Idyllfestivalen – et syn ordføreren også slutter seg til og anbefaler politikerne å følge.

I begrunnelsen fra kommunens side vises det til de alkoholpolitiske retningslinjene, som ikke tillater utemusikk etter klokken 23.00. Det vektlegges også at politiet er svært skeptisk til en eventuell utvidelse.

«Kravet byens befolkning har på nattero er viktig å fastholde for politiet, skriver førstebetjent Lisbeth Kempinger i sin høringsuttalelse.

Artikkeltags