Hytteperlen ved innseilingen til Hankø ute for salg igjen – kan bli din for 18 millioner

FRISTER: Beliggenheten på Mærrapanna kan nok friste noen og en hver.

FRISTER: Beliggenheten på Mærrapanna kan nok friste noen og en hver.

Den snart hundre år gamle prakthytta ved innseilingen til Hankø er på hele 200 kvadratmeter, men har ikke eget bad. Nå er den på nytt lagt ut for salg. Pris: 18 millioner kroner.

DEL

Hytta Miramar, som ligger i Mærrapanna 80 ved innseilingen til Hankø, beskrives som en perle av en strandeiendom helt ved vannkanten på idylliske Mærrapanna.

Hytta ble lagt ut for salg for rundt ett år siden, men ble ikke solgt. Da høsten kom ble den derfor tatt av markedet.

– Det var litt usikkerhet rundt festeforhold i fjor, noe som gjorde at flere interessenter valgt å avvente. Dette er nå avklart, og jeg har flere seriøse interessenter på blokka. Så jeg har god tro på at eiendommen blir solgt i år, sier Henriette Knold Andersen, ansvarlig megler hos Møller & Partners.

Hytta kan blant annet friste med en privat brygge.

Hytta kan blant annet friste med en privat brygge. Foto:

Bygd i 1922

Eiendommen er på hele seks mål og kan friste med utsikt utover fjorden, brygge med plass til flere båter og en privat strandlinje.

– Det er vanskelig å ikke la seg imponere av denne tomten. Det er en fantastisk beliggenhet og hytta har mye historie ved seg, sier ansvarlig megler hos Møller & Partners, Henriette Knold.

Fritidseiendommen er opprinnelig oppført i 1922, og har ifølge prospektet beholdt mye av stilen fra den tiden.

– Hytta har vært i bruk hele tiden, og eierne har klart seg fint uten et bad. Likevel er det gode muligheter til å koble seg på vann og kloakk, så det er mange muligheter om man ønsker det. Det er størrelsen på hytta og den fantastiske beliggenheten som tiltrekker seg interesse fra potensielle kjøpere her, sier hun.

ORIGINAL STIL: Hytteierne har beholdt stilen fra byggeåret.

ORIGINAL STIL: Hytteierne har beholdt stilen fra byggeåret. Foto:

Ikke eget bad

Men til tross for hele 200 kvadratmeter å boltre seg på, har ikke hytta et eget bad.

– Jeg tror ikke mangelen på et bad er et stort minus, men dette er naturligvis noe det går an å gjøre noe med når hytta er så stor som den er. Dette er en eiendom som er så godt som original og er ekstremt godt vedlikeholdt, sier hun.

– Hvordan er tilbakemeldingene fra interessentene rundt at hytta ikke har bad?

– Jeg tror nok ikke det er et argument for å ikke kjøpe. Noen av interessentene ønsker å beholde hytta som den er i dag, mens andre ser for seg å oppgradere til en mer moderne standard. Så får vi se hvem som ender med å kjøpe, sier hun.

Markedet har våknet

Den 200 kvadratmeter store består av kjøkken, stue, eget biljardrom og et soverom i første etasje, mens andre etasje består av fire soverom og gang. I tillegg er det et uthus på eiendommen med pumpedusj, bod og utedo. Eiendommen har også bilvei helt frem til hytta.

Knold Andersens kollega hos Møller & Partners, Dag Thomas Svendsen, legger ikke skjul på at vi nå er inne i en hektisk periode hva gjelder eiendomsmarkedet.

– Vi skulle gjerne sett at sesongen var enda litt lenger, men vi ser vert år at når det blir litt varmere i været, så bestemmer folk seg. Da ser vi også at vi rundt april/mai kommer inn i en periode der det plutselig kommer veldig mange boliger og hytter på markedet, sier han

Han sier det er helt normalt at man velger å ta et salgsobjekt som hytta på Hankø av markedet for så å legge det ut senere igjen.

– Det har med sesongen å gjøre. Fra oktober er det svært lite aktivitet rundt slike sjøhytter, da er det fjellet som gjelder. Så da er det like greit å legge den ut når markedet våkner igjen, sier han.

Artikkeltags